Vijesti

06.12.2018.
Predstava „Državni lopov“ na sceni Centra kulture i mladih
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 8. decembra 2018. godine organizuje izvođenje komične predstave „Državni lopov“. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
05.12.2018.
Otvoren osmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
U prisustvu velikog broja građana, te predstavnika Grada Sarajeva i Općine Centar, paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu večeras je svečano otvoren osmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.
05.12.2018.
Općina Centar će nastaviti sa realizacijom projekta obuke za programere i naredne godine
Pod pokroviteljstvom Općine Centar prvih šest mjeseci ove godine trajala je obuka za programere s ciljem prekvalifikacije i edukacije u oblasti primjene informacionih tehnologija (IT).
05.12.2018.
Potpisan memorandum o saradnji Općine Centar i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja
U Općini Centar su u srijedu, 5. decembra 2018. godine općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu prof. dr. Haris Alić potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji središnje sarajevske Općine i ove visokoškolske ustanove.
05.12.2018.
Sutra uručenje certifikata polaznicima besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika
U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Ulica Jelića 1) u četvrtak 6. decembra 2018. godine sa početkom u 12 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će polaznicima besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika, koji je za mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa područja ove lokalne zajednice realizirala Općina u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“, uručiti certifikate. Za ovu namjenu Općina je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 7.000 konvertibilnih maraka.
05.12.2018.
Obilježena 26. godišnjica formiranja „1. Slavne – 111. Viteške brigade“
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na mezarju Kovači i u haremu Alipašine džamije, 5. decembra 2018. godine, obilježena je 26. godišnjica formiranja 1. Slavne – 111. Viteške brigade.
04.12.2018.
Bez obzira što nije nadležna Općina zbog sigurnosti pješaka započela sanaciju ploča u Titovoj ulici
Šetnica u Titovoj ulici je najprometnija u Sarajevu, a vjerovatno i u cijeloj Bosni i Hercegovini. I kao takva trebala bi biti najuređenija i ogledalo jedne evropske države. Međutim, stalna oštećenja na pločama šalju negativnu sliku, ali i izazivaju revolt kod naših sugrađana koji sa punim pravom negoduju.
04.12.2018.
Sutra otvorenje osmog Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
Paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki u Hastahani, odnosno „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“ na Marijin Dvoru, predstavnici organizatora, Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo i Općine Centar će u srijedu, 5. decembra 2018. godine u 19 sati simbolično otvoriti osmi po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.
04.12.2018.
Uklanjanje arhitektonskih barijera u objektu Druge gimnazije
Učenice Druge gimnazije Sarajevo Zerina Kalić i Farah Muftić na časovima „Građanskog obrazovanja, demokratije i ljudskih prava“, pod mentorstvom profesorice Ismete Trepalovac obradile su temu „Arhitektonske barijere osoba umanjenih tjelesnih mogućnosti“.
04.12.2018.
Udruženje „Oaza“ realizira projekat „Jačanje kompetencija za samostalan život osoba sa intelektualnim teškoćama“
Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ realizira projekat „Jačanje kompetencija za samostalan život osoba sa intelektualnim teškoćama“. Pomenuti projekat je finansijski podržan kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), kojeg finansira Europska unija kao i Općina Centar, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).
03.12.2018.
Uspješno završena velika akcija čišćenja Olimpijskog stadiona na Koševu
Predvođeni načelnikom Općine Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem volonteri iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ i Druge gimnazije, članovi Općinskog i mjesnih štabova civilne zaštite, nekoliko mjesnih zajednica Centra, predstavnici uprave i omladinskog pogona FK Sarajevo, kao i uposlenici KJKP „Park“ su danas učestvovali u velikoj akciji čišćenja i uređenja Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.
03.12.2018.
Distribucija industrijske soli za posipanje ulica u Centru
Na osnovu ugovora o izvođenju radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za sezonu 2018-2019. godina, predstavnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice i Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar su Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Rad“ dostavili spiskove sa lokacijama i količinama industrijske soli za posipanje ulica, trotoara, stepenica i pješačkih staza tokom zimskog perioda.
03.12.2018.
Općina Centar podržala najveće plivačko inkluzivno takmičenje „U vodi smo svi jednaki“
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se obilježava 3. decembra, Plivački klub Spid je na Olimpijskom bazenu Otoka organizirao Treće klupsko takmičenje pod nazivom „U vodi smo svi jednaki“.
03.12.2018.
Čestitka iz Općine Centar Jevrejima povodom obilježavanja Hanuke
Povodom velikog jevrejskog praznika Hanuke načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su čestitku svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini u povodu blagdana Hanuke.
03.12.2018.
Večeras otvaranje izložbe fotografija u Jelićevoj
U saradnji sa Austrijskom ambasadom u Sarajevu, u Centru kulture i mladih Općine Centar, večeras u 17 sati će biti otvorena izložba fotografija šesnaest autora iz Graza.
30.11.2018.
Intenzivirani radovi na uređenju stadiona na Koševu povodom EYOF-a
Naredne godine u februaru u Bosni i Hercegovini će biti održan Omladinski olimpijski festival (EYOF).
30.11.2018.
Održana 30. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar održalo je 30. redovnu sjednicu u četvrtak, 29. novembra 2018. godine. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
30.11.2018.
Nastavak 29. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 29. novembra 2018. godine održan je nastavak 29. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Vijeća Karolina Karačić.
30.11.2018.
Uručeni certifikati polaznicima škole poduzetništva Općine Centar
U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo u petak 30. novembra 2018. godine upriličena je dodjela certifikata o završenoj školi poduzetništva Općine Centar. Polaznicima škole poduzetništva certifikate su uručile pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić i predsjednica Udruženja „Idea“ Suada Peštek.
30.11.2018.
Izložba fotografija u Centru kulture
U Centru kulture i mladih Sarajevo, javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, u saradnji sa Austrijskom ambasadom u Sarajevu, biće organizovana izložba fotografija šesnaest autora iz Graza.