Apel Općine Centar Vladi KS i kantonalnom Ministarstvu zdravstva

Imenujte Upravni odbor JU Domovi zdravlja kako bi ambulanta u Pionirskoj dolini bila opremljena na vrijeme

Općina Centar Sarajevo u proteklom periodu posvetila je veliku pažnju oblasti zdravstva, a sve sa ciljem da ovu uslugu što više približi stanovnicima Centra.
Imenujte Upravni odbor JU Domovi zdravlja kako bi ambulanta u Pionirskoj dolini bila opremljena na vrijeme

 

Tako su između ostalog otvoreni punkt Hitne pomoći, ali i nove ambulante gdje je Općina obezbijedila prostore i čije je opremanje u potpunosti ili djelimično finansirala.

Posljednja ambulanta u nizu koja bi uskoro trebala otvoriti vrata građanima nalazi se u Pionirskoj dolini. I ovdje je Općina obezbijedila prostor, ali i izdvojila novac za opremanje.

Općina je za nabavku potrebne medicinske opreme i namještaja obezbijedila 40 hiljada KM, od čega je u junu na račun JU Domovi zdravlja uplatila 20 hiljada KM, a ostatak će biti uplaćen nakon što ova ustanova završi postupak javne nabavke.

S obzirom da je mandat Upravnom odboru ove ustanove istekao u julu 2020. te da nije pokrenut postupak javne nabavke za opremu.

Općina Centar upućuje apel Vladi Kantona Sarajevo i Ministarstvu zdravstva KS da što hitnije imenuju UO Javne ustanove Domovi zdravlja KS kako bi se otkočio proces raspisivanja javnih nabavki, te izvršila kupovina neophodne opreme.

Posao oko uređenja prostora u kojem će pored ambulante u Pionirskoj dolini biti smještena i apoteka, kada je u pitanju Općina Centar je u cjelosti završen, tako da su završeni svi građevinski, instalaterski i zanatski radovi, te priključci na komunalnu infrastrukturu.

Imajući u vidu da je Općina ispunila sve svoje obaveze i stvorila najbolje uslove za obavljanje funkcija moderne i savremene ambulante i apoteke očekujemo da će i JU Domovi zdravlja u saradnji sa Vladom KS i resornim ministarstvom svoje obaveze realizirati prije nastupajuće zimske sezone.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti