Čitači karata sutra prvi put u upotrebi

Stadion na Koševu spreman za prvu evropsku utakmicu FK Sarajevo

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa Damirom Kasumom, predsjednikom Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo posjetio je danas Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“.

Naime, FK Sarajevo u četvrtak 15. jula susretom protiv FC Milsami Orhei započinje evropsko takmičenje, te je tim povodom načelnik Mandić sa predstavnicima FK Sarajevo obišao stadion kako bi se uvjerio da su ispunjeni svi tehnički uslovi za odigravanje ove utakmice.

S obzirom da je prije nekoliko dana sa Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu ukraden dio opreme koji se nalazi u sistemu čitača karata, JU Centar za sport i rekreaciju je hitno reagovala i u rekordnom roku obezbijedila zamjenski dio tako da je sada ovaj sistem ponovno u funkciji. Sistem očitavanja karata, koji je postavljen prošle godine, sutra će po prvi put biti u upotrebi.

Da nema smetnji za odigravanje sutrašnje utakmice potvrdio je i delegat UEFA-e koji je izvršio provjeru stadiona.

Radnici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju su pred utakmicu uradili i servis terena, očistili objekat, zelene površine, te prilaze stadionu.

Načelnik Mandić se zahvalio na brzoj reakciji koja je doprinijela da sistem očitanja karata, nakon krađe, bude ponovno u funkciji, ali i svima ostalima koji su doprinijeli da stadion Koševo bude u stanju da se na njemu odigravaju evropske utakmice. Igračima i upravi je poželio mnogo sreće i pobjedu u sutrašnjoj utakmici

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti