Brže i efikasnije komuniciranje građana sa administracijom Općine Centar

Zahtjevi, obrasci i informacije na QR kodu

Kako bi građani što efikasnije, brže i lakše pristupali zahtjevima, obrascima i informacijama iz Općine Centar u svim mjesnim zajednicama, kao i oglasnim pločama, u narednom periodu će biti dostupni plakati sa QR kodovima.
Zahtjevi, obrasci i informacije na QR kodu

Građani će jednostavnim skeniranjem mobilnim telefonima moći preuzeti određeni zahtjev, obrazac, kao i obavještenja i ostale informacije iz Općine Centar.

Na ovaj način će biti smanjena potreba za dolascima u zgradu Općine i korisnici će većinu poslova moći završiti elektronskim putem što je posebno značajno u vremenu pandemije.

U narednom periodu, u skladu sa zakonskim mogućnostima, planirane su dodatne aktivnosti ka što bržoj digitalnoj transformaciji Općine Centar.

Digitalna transformacija upravljanja ima snažan potencijal za unapređenje kvalitete javne uprave i uopće dinamizaciju odnosa između građana kao korisnika i lokalne zajednice, kao pružatelja usluga. Ona može, ne samo unaprijediti kvalitetu i brzinu usluge građanima, nego biti i generator pomaka ka većoj efikasnosti, poticaj na promjene organizacijske kulture u javnoj upravi i poticaj na jače uključivanje građana u upravljanje na svim nivoima.

 

 

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti