Vijesti

07.03.2023.
POBOLJŠANJE USLOVA U OBRAZOVNIM USTANOVAMA U CENTRU
Općina finansira sanaciju sanitarnih čvorova u Prvoj gimnaziji
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je danas zajedno sa direktoricom Prve gimnazije u Sarajevu Velidom Tinjak potpisao ugovor o realizaciji projekta za poboljšanje uslovnosti objekata obrazovnih ustanova.
07.03.2023.
Održano općinsko takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola
U prostorijama Osnovne škole „Šip“ održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike. Takmičili su se učenici šestih, sedmih, osmih i devetih razreda iz osnovnih škola sa područja općine Centar u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
06.03.2023.
DELEGACIJA NOGOMETNOG SAVEZA U POSJETI OPĆINI CENTAR
Razgovarano o završetku projekta rekonstrukcije travnjaka i izgradnji nacionalnog stadiona
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem i selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nogometu Faruka Hadžibegića.
06.03.2023.
ZAPOČELI RADOVI NA POSTAVLJANJU RASVJETNIH TIJELA
Sanacija sistema iluminacije fasade Akademije likovnih umjetnosti
Radnici firme „SES“ d.o.o. Sarajevo započeli su sa radovima na sanaciji sistema iluminacije fasade objekta Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Projekat finansira Općina Centar u čijem je ovogodišnjem budžetu obezbijeđen iznos od 70.588 KM.
06.03.2023.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 388 korisnika
Općina Centar Sarajevo i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje novčana sredstva za 388 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
06.03.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 35.000 KM
Naknada troškova prijevoza djece sa invaliditetom
Općina Centar Sarajevo i ove godine izdvojila je 35.000 KM za sufinansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih/srednjih škola i djece predškolskog uzrasta sa invaliditetom koji imaju prebivalište na području općine Centar Sarajevo.
06.03.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Realizovana dvodnevna sportsko-inkluzivna radionica
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar, prošle sedmice je u svojim prostorijama realizovala dvodnevnu radionicu na temu inkluzije u sportu.
03.03.2023.
TIPIZIRANI OBJEKTI U UŽOJ GRADSKOJ JEZGRI
Uvođenje reda u oblast korištenja javnih površina
S obzirom da su se proteklih dana u medijskom prostoru pojavili određeni komentari o postavljanju kioska u užoj gradskoj jezgri, koristimo priliku da podsjetimo na nekoliko bitnih činjenica, a o kojima smo već ranije u nekoliko navrata informisali javnost.
03.03.2023.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Rekonstrukcija raskrsnice Patriotske lige-Kromolj-Slatina
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime Službe za prostorno uređenje i investicije pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
03.03.2023.
JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI ZA TROŠKOVE LIJEČENJA
Nova prava teško oboljeloj i djeci sa poteškoćama u razvoju
Općina Centar je početkom ove godine objavila javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za troškove liječenja licima u stanju socijalne potrebe sa prebivalištem na području ove lokalne zajednice.
03.03.2023.
KVIZ „SVEZNALICA“
Pobjednici kviza učenici škole „Musa Ćazim Ćatić“
U četvrtak, 2. marta u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ održano je finale kviza „Sveznalica“ u organizaciji Općine Centar, a koji je vodio profesor Vedran Zubić.
03.03.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Kulturna dešavanja u mjesecu martu
Mjesec mart u Javnoj ustanovi Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, donosi raznovrstan i bogat umjetnički program za djecu, mlade i građane, kao i nastavak mnogobrojnih kurseva, radionica i škola koje se realiziraju tokom godine, gostovanja, te saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama.
02.03.2023.
POSJETA OPŠTINI HERCEG NOVI
Mandić: Prioritet rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za hotel „Plaža Zelenika“
Delegacija Općine Centar Sarajevo predvođena načelnikom Srđanom Mandićem boravila je u zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi u Crnoj Gori gdje su sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i saradnicima razgovarali o višegodišnjem sudskom procesu vezanom za vraćanje hotela „Plaža Zelenika“ u vlasništvo Općine Centar, ali i o unapređenju odnosa dvije prijateljske općine.
02.03.2023.
PROJEKAT FINANSIRALA OPĆINA CENTAR
Postavljena dva solarna stabla u okviru projekta „Ekotopija“
Okončan je projekat „EkoTopija – Održiva zajednica Pionirska dolina“ koji je finansijski podržala Općina Centar u okviru javnog poziva za finansiranje/sufinansiranje projekata iz budžeta Općine za 2022. godinu.
01.03.2023.
UČESTVOVALI I PREDSTAVNICI OPĆINE CENTAR
Obilježen 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
U organizaciji Kantona i Grada Sarajeva predstavnici svih nivoa vlasti u BiH, boračkih udruženja i udruženja građana, na dostojanstven način su obilježili Dan nezavisnosti BiH.
28.02.2023.
1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Čestitka načelnika Mandića povodom Dana nezavisnosti
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio je građanima BiH čestitku u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.
27.02.2023.
ODRŽANE PRVE KVALIFIKACIJE
Kviz „Sveznalica“ za osnovce
U petak, 24. februara, u Osnovnoj školi „Alija Nametak“, održan je prvi krug kvalifikacija kviza „Sveznalica“, u organizaciji Općine Centar, a koji predvodi profesor Vedran Zubić.
27.02.2023.
U OVOJ GODINI 100.000 MARAKA GORSKOJ SLUŽBI SPAŠAVANJA
Načelnik Mandić ugostio heroje nakon povratka iz Turske
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem ugostio je danas šest pripadnika Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo sa područja ove lokalne zajednice koji su proveli dvanaest dana u misiji spašavanja unesrećenih stanovnika na području pogođenom razornim zemljotresima u Turskoj.
16.02.2023.
ZA PROJEKTE BORAČKE POPULACIJE IZDVOJENO 283 HILJADE MARAKA
Načelnik Mandić potpisao ugovore sa predstavnicima boračkih udruženja
Jučer je u zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić potpisao ugovore sa predstavnicima devet udruženja boračke populacije.
15.02.2023.
JAVNA USTANOVA GIMNAZIJA OBALA
Finansijska podrška za rekonstrukciju fiskulturne sale
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić sa direktorom Gimnazije Obala Benjaminom Hedžićem potpisao je danas ugovor o realizaciji finansijskih sredstava za realizaciju projekta rekonstrukcije sportske sale.