Vijesti

14.03.2023.
„PJEŠAČKA ZONA – SARAJEVSKI ĆILIM“
Intenzivirani radovi na rekonstrukciji šetališta
Nakon što su nastupile povoljnije vremenske prilike, radnici građevinske firme „ITC“ d.o.o. Zenica intenzivirali su radove na rekonstrukciji šetališta „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“.
14.03.2023.
NASTAVAK PROJEKTA MODERNIZACIJE STADIONA NA KOŠEVU
Općina Centar finansira priključak na niskonaponsku mrežu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je potpisao ugovor o priključenju sistema grijanja travnatog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na niskonaponsku distributivnu mrežu.
14.03.2023.
U PETAK POČINJE TURNIR U ODBOJCI
Načelnik Mandić uručio nove odbojkaške dresove
Jučer je u Općini Centar upriličeno izvlačenje parova predstojećeg turnira u odbojci za učenike i učenice iz 12 osnovnih škola sa Centra, te podjela odbojkaških dresova za ekipe škola koje će učestvovati na turniru.
14.03.2023.
OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA
Informatičari iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ pobjednici takmičenja
Na takmičenju iz informatike, na kojem su učestvovali učenici 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz škole „Musa Ćazim Ćatić“ koju su činili učenici Alen Avdibegović, Adnan Osmić i Amir Karamović.
13.03.2023.
PRIVREMENA OBUSTAVA IZDAVANJA I OVJERE DOKUMENATA
Sutra otvaranje šalter sale Općine Centar
U srijedu, 15. marta 2023. godine u 11 sati planirano je otvaranje adaptirane šalter sale Općine Centar.
13.03.2023.
RASKRSNICA ULICA KRANJČEVIĆEVA I MARŠALA TITA
Nastavljeni radovi na uređenju pješačkog platoa
Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo tokom vikenda nastavili su izvođenje radova na uređenju pješačkog platoa smještenog na raskrsnici ulica Kranjčevićeva i Maršala Tita, a nakon što su radovi obustavljeni krajem jula prošle godine.
13.03.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Besplatna škola atletike za osnovce
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar, organizuje besplatnu školu atletike za osnovce.
10.03.2023.
IZDVOJENO 712.700 MARAKA
Općina u 2023. godini stipendira 808 učenika i studenata
Danas je u velikoj sali Općine Centar u organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, upriličeno potpisivanje ugovora sa dobitnicima općinske stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“.
10.03.2023.
IZDVOJENA SREDSTVA ZA OBILJEŽAVANJE JUBILARNE 100. GODIŠNJICE
Općina Centar nastavlja sa podrškom Sarajevskoj filharmoniji
Generalna proba Sarajevske filharmonije pred današnju premijeru operete „Orfej u podzemlju“ bila je prilika za posjetu općinskog načelnika Srđana Mandića Narodnom pozorištu u Sarajevu.
10.03.2023.
RASKRSNICA ULICA KRANJČEVIĆEVA I MARŠALA TITA
Nastavak radova na uređenju pješačkog platoa
Nakon što su krajem jula prošle godine obustavljeni radovi na uređenju pješačkog platoa smještenog na raskrsnici ulica Kranjčevićeva i Maršala Tita, radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo jučer su uvedeni u posao.
10.03.2023.
PODRŠKA OBRTIMA, MIKRO, MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA
Javni poziv za refundaciju dijela troškova digitalizacije poslovanja
Na web stranici Općine Centar i u dnevnim novinama „Dnevni avaz“ u petak, 10. marta 2023. godine objavljen je javni poziv za refundaciju dijela troškova digitalizacije poslovanja za obrte, mikro, mala i srednja preduzeća sa područja općine Centar Sarajevo.
10.03.2023.
TENISKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE
Općina Centar obezbijedila 10.000 KM
Jučer je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić zajedno sa direktorom Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senadom Hadžimešićem potpisao ugovor o donaciji finansijskih sredstava u vrijednosti od 10.000 konvertibilnih maraka.
09.03.2023.
NAČELNIK MANDIĆ I PREDSTAVNICI UNFPA U BIH
Nastavak podrške Udruženju „Colibri“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predstavnik organizacije UNFPA u Bosni i Hercegovini John Kennedy Mosoti obišli su danas novootvorene prostorije Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju u Ulici Ćemaluša broj 3.
09.03.2023.
Načelnik Mandić ugostio predstavnike EUFOR-a
Općinski načelnik Srđan Mandić ugostio je jučer predstavnike EUFOR LOT tima Novo Sarajevo u čijoj zoni odgovornosti se nalazi i općina Centar.
09.03.2023.
JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA - ReLOaD2
Poziv za učešće na informativnom sastanku – Otvoreni dan
U okviru javnog poziva organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata namijenjenih mladima, a koji je Općina Centar Sarajevo u saradnji s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) objavila ove sedmice, sutra 10. marta 2023. godine sa početkom u 13 sati će se održati informativni sastanak (otvoreni dan) u prostorijama Općine Centar Sarajevo (sala 205/ II sprat).
09.03.2023.
IZDVOJENO 20.000 MARAKA
Općina Centar finansijski podržala KK „Bosna Royal“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjednik Košarkaškog kluba „Bosna Royal“ Almir Bradić jučer su potpisali ugovor prema kojem će Općina Centar podržati projektne aktivnosti kluba i unaprijeđenje rada sa 20.000 KM.
08.03.2023.
ŠKOLA ZA SREDNJE STRUČNO OBRAZOVANJE I RADNO OSPOSOBLJAVANJE
Općina Centar kupovinom karanfila sufinansira odlazak učenika na ekskurziju
Danas je u zgradi Općine Centar povodom Dana žena održan svečani prijem za sve članice Centara za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo. Današnji prijem uveličali su učenici Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, podijelivši karanfile zajedno sa općinskim načelnikom Srđanom Mandićem svim prisutnim damama.
08.03.2023.
Obilježena 25. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana
U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice, saborci, prijatelji i predstavnici više nivoa vlasti u srijedu 8. marta 2023. godine odali su počast i obilježili 25. godišnjicu smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana.
08.03.2023.
HOR I ORKESTAR OPĆINE CENTAR
Prezentiran video spot za himnu Općine Centar „Centar u srcu“
Sinoć je u Pozorištu mladih načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević prisustvovao završnoj manifestaciji na kojoj je prezentiran video spot za himnu Općine Centar pod nazivom „Centar u srcu“ koju su snimili mališani sa područja ove lokalne zajednice.
08.03.2023.
Načelnik Mandić čestitao 8. mart
U povodu obilježavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena načelnik Općine Centar Srđan Mandić svim ženama upućuje iskrene i srdačne čestitke uz želje za dobro zdravlje, sreću i prosperitet