Danas počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmiještanjem dijela Ulice Alipašina - I faza

U ponedjeljak, 5. oktobra 2020. godine na Šipu, na lokalitetu između benzinske pumpe i salona Hyundai Auto BH d.o.o., počeli su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela Ulice Alipašina - I faza.

Početku radova zajedno sa predstavnicima JP Ceste Federacije BiH, u ime Općine Centar prisustvovali su načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, vijećnik Ahmed Gerin, pomoćnik za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović i saradnici.

 

Podsjećamo, u prisustvu načelnika Općine Centar, dr. Nedžada Ajnadžića, ugovor o izvođenju radova ranije su potpisali direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić i predstavnik izvođača, konzorcija u sastavu PBP d.o.o. Konjic i Demus d.o.o. Sarajevo.

 

Vrijednost ugovora je 668.782,98 KM, a rok izvođenja radova je 90 kalendarskih dana. Ugovor će se finansirati iz vlastitih sredstava JP Ceste FBiH, a Općina Centar je ranije izdvojila 40.000 maraka za izradu projektne dokumentacije.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao značaj realizacije ovog projekta za lokalnu zajednicu, a nakon višegodišnjih inicijativa stanovnika, ne samo naselja Šip, nego i šire.

 

-Realizacija ovog projekta će, siguran sam, riješiti dugogodišnje probleme saobraćajnih gužvi na ulazu u glavni grad. Jedan od najvećih problema stanovnika ovog naselja su velike saobraćajne gužve posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na raskrsnici ulica Alipašina i Branilaca Šipa. Izvođenje radova na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela Ulice Alipašina neće uticati na odvijanje saobraćaja, pojasnio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti