Vijesti

11.06.2024.
FINANSIJSKA PODRŠKA VISOKOŠKOLSKOM OBRAZOVANJU
Načelnik Mandić potpisao ugovor za obnovu laboratorije
Danas je u prostorijama Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za poboljšanje uslovnosti objekata obrazovnih institucija.
10.06.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Otvoreno obnovljeno sportsko igralište u školi „Nafija Sarajlić“
Danas je uz prigodan program učenika Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ zvanično otvoreno novoobnovljeno školsko sportsko igralište, vanjska eko učionica te manje dječije igralište, što je u potpunosti finansirala Općina Centar u iznosu od 38.260 KM.
10.06.2024.
U ORGANIZACIJI CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE CENTAR
Na Skakavcu održana pokazna vježba spašavanja
Služba civilne zaštite Općine Centar, u koordinaciji sa načelnikom Srđanom Mandićem kao komandantom Općinskog štaba CZ, i u saradnji sa svojim strukturama zaštite i spašavanja iz Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo u subotu 8. juna 2024. godine na lokalitetu spomenika prirode Skakavac organizovala je pokaznu vježbu spašavanja.
10.06.2024.
OTVOREN JAVNI POZIV
Općina Centar osigurala besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka
Općina Centar Sarajevo po prvi put osigurala je besplatnu sportsku rehabilitaciju pripadnika boračke populacije sa područja općine Centar Sarajevo na Olimpijskom bazenu Otoka za sva lica koja imaju priznat status boračke populacije.
07.06.2024.
DONACIJA KOMPANIJE ADDITIV
Deset novih stabala krasi Gradski park Jezero-Betanija
Švicarska kompanija Additiv, koja u Sarajevu ima development Centar iz oblasti FinTecha već dvije godine, danas je poklonila svojoj lokalnoj zajednici 10 stabala.
07.06.2024.
VAŽAN KORAK U PROCESU DIGITALIZACIJE
Općina Centar je prva lokalna zajednica koja je ukinula zahtjeve za CIPS potvrde
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Fortu, savjetnicu direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne Hercegovine (IDDEA) Eminu Zejnilović Zebić i ministicu pravde i uprave Kantona Sarajevo Darju Softić-Kadenić.
07.06.2024.
PATRIOTSKE LIGE-KROMOLJ-SLATINA
Uređeno zeleno ostrvo na novoizgrađenoj raskrsnici
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ danas su izvršili hortikulturno uređenje zelenog ostrva na raskrsnici ulica Patriotske lige, Kromolj i Slatina, čija rekonstrukcija je završena krajem prošle godine.
07.06.2024.
POTPISAN UGOVOR U VRIJEDNOSTI OD 20.000 KM
Finansijska podrška našoj najboljoj skijašici Elvedini Muzaferija
Danas su u Općini Centar načelnik Srđan Mandić i predsjednik Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine Boris Lekić potpisali ugovor o realizaciji sredstava Skijaškom savezu BiH u iznosu od 20.000 KM.
07.06.2024.
U SARADNJI SA JU „SREDNJA ŠKOLA PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI“
Postavljena prva mobilna biblioteka na otvorenom
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio Srednju školu primijenjenih umjetnosti povodom završetka projekta „Biblioteka na otvorenom“, gdje je u Gimnazijskoj ulici postavljena jedna takva biblioteka.
07.06.2024.
ODATA POČAST POGINULIM MALOLJETNIM BORCIMA ARMIJE I MUP RBIH
Dan sjećanja na pokušaj prve deblokade opkoljenog Sarajeva
Danas je u organizaciji Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, upriličena manifestacija u znak sjećanja na borbe prilikom pokušaja deblokade opkoljenog Sarajeva koje su se odigrale 8. juna 1992. godine, kojom prilikom je tokom vojne akcije deblokade poginulo više od 200 boraca među kojima ima i maloljetnih boraca.
07.06.2024.
Svečani defile maturanata iz općine Centar
U organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar i Centra kulture i mladih, a povodom okončanja osnovnoškolskog obrazovanja danas su maturanti iz osnovnih škola sa Centra prodefilovali glavnim ulicama grada i općine Centar i tako obilježili završetak jednog svog poglavlja u životu.
07.06.2024.
OPĆINA PODRŽALA ORGANIZACIJU SA 20.000 KM
Načelnik Mandić uručio pehare i medalje učesnicima omladinske lige
Jučer je u Centru „Safet Zajko“ u Halilovićima upriličena svečana ceremonija dodjele pehara i medalja učesnicima omladinske lige Kantona Sarajevo za sezonu 2023/24.
06.06.2024.
VAŽAN KORAK U PROCESU DIGITALIZACIJE
Općina Centar prva lokalna zajednica koja ukida zahtjeve za CIPS potvrde
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostit će sutra u 13,30 sati u prostorijama Općine ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Fortu i direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne Hercegovine (IDDEA) Almira Badnjevića.
06.06.2024.
Načelnik Mandić ugostio najmlađu književnicu u BiH
Desetogodišnja Farah Trešnjo je svoje doživljaje sa raspusta sa svojim prijateljima u Hastahana parku pretočila u svoju prvu objavljenu knjigu pod nazivom "Izvodili smo bijesne gliste na raspustu“.
06.06.2024.
FINANSIJSKA PODRŠKA ZA ODLAZAK NA TAKMIČENJE
Načelnik Mandić ugostio uspješne atletičare
Jučer je načelnik Srđan Mandić, zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević, ugostio članove Atletskog kluba osoba sa invaliditetom NG Sarajevo Omara Bojčića, Željku Šandrk, Dževada Pandžića i predsjednika Kluba Elmedina Bojčića.
06.06.2024.
NASTAVLJENA FINANSIJSKA PODRŠKA
Za Odgojni centar Kantona Sarajevo izdvojeno 5.000 KM
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor Javne ustanove „Odgojni centar Kantona Sarajevo“ Midhat Kerla potpisali su jučer protokol kojim se iz budžeta Općine izdvaja iznos od 5.000 KM za poboljšanje uvjeta rada Odgojnog centra.
06.06.2024.
TOKOM JUNA I JULA
Besplatne radionice u Društvenom centru Općine Centar
Općina Centar Sarajevo učestvuje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansiraju vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
05.06.2024.
UNAPREĐENJE EFIKASNOSTI LOKALNIH USLUGA
Efikasno upravljanje imovinom u jedinicama lokalne samouprave
Danas je u Sarajevu održana prezentacija Priručnika i koraka za uspostavljanje sistema za efikasno upravljanje imovinom u jedinicama lokalne samouprave (JLS), koji je razvijen u okviru Projekata unapređenja efikasnosti lokalnih usluga (PIPLS) u Bosni i Hercegovini.
05.06.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Započela sanacija Ulice Sulejmana Omerovića Cara
Na području općine Centar započela je realizacija još jednog značajnog infrastrukturnog projekta. Riječ je o sanaciji Ulice Sulejmana Omerovića Cara u dužini od 200 metara, a koja se nalazi na području Mjesne zajednice „Šip“.
05.06.2024.
PROJEKAT STAMBENOG ZBRINJAVANJA BORAČKE POPULACIJE
Općina Centar raspisala javni oglas za dodjelu stanova
Općina Centar raspisala je javni oglas za podnošenje prijava za dodjelu u zakup stanova osobama iz boračke populacije pod povoljnim uslovima (1KM po m2).