Za školske eko projekte Općina Centar izdvojila 15.000 KM

U cilju podizanja ekološke svijesti i aktivnog uključivanja što većeg broja mladih u zaštitu i očuvanje životnog okoliša, Općina Centar je i u 2013. godini izdvojila 15.000 KM za podršku radu i projektima ekoloških sekcija u osnovnim školama sa područja središnje sarajevske općine.
Za školske eko projekte Općina Centar izdvojila 15.000 KM

 

Ove godine finansijsku podršku Općine Centar dobile su ekološke sekcije šest osnovnih škola za njihove projekte. Prema utvrđenim kriterijima za korištenje sredstava budžeta Općine Centar namijenjenih školskim ekološkim sekcijama, potrebno je, između ostalog, da njihovi ekološki usmjereni projekti budu realizirani na području Općine do kraja ove godine i uključe što veći broj učenika, nastavnika i roditelja.

Iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar finansijsku podršku za realizaciju ekoloških projekata dobile su osnovne škole: ''Vladislav Skarić'' (projekt Stop ambroziji) i  ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' (Neko će biti naučnik - ekolog, ali svi budimo ekološki osviješteni ljudi) po 3.000 KM; ''Silvije Strahimir Kranjčević'' (Učenik- aktivan subjekt u razvoju ekološke svijesti i kulture) i ''Musa Ćazim Ćatić'' (Uređenje školskog dvorišta) po 2.900 KM; za OŠ ''Alija Nametak'' (Čuvajmo okoliš kao oči svoje) izdvojeno je 2.000 KM, a za realizaciju projekta ''Vertikalna bašta za ljepše školsko okruženje'' Osnovna škola Katoličkog školskog centra ''Sveti Josip'' dobila je 1.200 KM.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti