Pregled projekata nevladinih organizacija koji su dobili podršku iz budžeta Općine

Općina Centar je u svom budžetu za 2013. godinu obezbijedila 400.000 KM za projekte nevladinih organizacija i udruženja.
Pregled projekata nevladinih organizacija koji su dobili podršku iz budžeta Općine

 

Finansijsku podršku Općine ove godine dobilo je 161 udruženje za implementaciju 164 projekta koji su namijenjeni građanima sa područja općine Centar i usmjereni su na socijalnu sigurnost, podršku osobama sa posebnim potrebama, humanitarne aktivnosti, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, kulturu, ekologiju, ljudska prava i izgradnju lokalne zajednice. Raspodjelu sredstava predložila je, nakon raspisanog javnog poziva, Komisija Općinskog vijeća Centar za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, a podržao općinski načelnik.

Nakon potpisivanja protokola, koje je upriličeno 21. juna 2013. godine u velikoj sali Općine Centar, organizacijama će biti isplaćeno 80% odobrenih sredstava, a ostatak nakon što podnesu izvještaje o realizaciji njihovih projekata.

Spisak projekata koji su dobili finansijsku podršku Općine u 2013. godini dostupan je na našoj web stranici u rubrici ''O Općini Centar'' – Nevladine organizacije.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti