Pomoć Opštini Rogatica za sanaciju saobraćajnica

U Općini Centar 26. juna 2013. godine načelnik Općine Dževad Bećirević i načelnik Opštine Rogatice Tomislav Puhalac su potpisali protokol o realizaciji granta ''Pomoć drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća'' u iznosu 20.000 KM kojeg je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila za sanaciju lokalnih puteva u Rogatici oštećenih tokom prirodnih nepogoda.
Pomoć Opštini Rogatica za sanaciju saobraćajnica

 Potpisivanju protokola su prisustvovali i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, pomoćnik načelnika Općine Centar za civilnu zaštitu Vahid Bećirević i stručni savjetnik za odnose sa javnošću Opštine Rogatica Zoran Janković.

Ovom prilikom je načelnik Dževad Bećirević kazao da je projekt izdvajanja finansijske pomoći za manje razvijene općine u BiH počeo prije nekoliko godina. –Prve općine koje su dobile ovakvu našu pomoć su bile Bijeljina i Ravno. Svake godine nastavljamo sa ovom tradicijom, a to smo i u mogućnosti jer se naš budžet stalno uvećava– kazao je Bećirević.

Načelnik Rogatice Tomislav Puhalac je izjavio da se zahvaljuje Općini Centar i načelniku Bećireviću na ovoj donaciji. –Izdvojena sredstva planiramo iskoristiti za sanaciju lokalnih puteva od kojih neki povezuju povratnička naselja na području naše opštine. Nadam se da će saradnja sa Općinom Centar biti nastavljena i u budućnosti –kazao je Puhalac.

Nakon potpisivanja protokola načelnici dvije općine su razgovarali o privrednim kapacitetima kojima raspolažu za eventualnu buduću saradnju.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti