Općina Centar finansijski podržava smještaj pasa lutalica

U prostorijama Kantona Sarajevo (Reisa Džemaludina Čauševića 1) 26. juna 2013. godine predstavnici ministarstava privrede te prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Centar i firme ''Murai Komerc'' potpisali su ugovor, vrijedan 780.000 KM, o korištenju usluga higijenskog servisa i skloništa za napuštene i izgubljene životinje u Prači.
Općina Centar finansijski podržava smještaj pasa lutalica

Ugovor će naknadno potpisati predstavnici Gradske uprave te osam općina Kantona Sarajevo, koji su također sufinansijeri projekta. U ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, ugovor je potpisao Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije.

Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila gotovo 58.000 KM za finansiranje rada higijenskog servisa u azilu u Prači za zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja. Prema odredbama potpisanog protokola, osim adekvatne ishrane i održavanja čistoće u boksovima gdje su smještene životinje, firma ''Murai Komerc'', koja je izgradila i upravlja prihvatilištem za napuštene i izgubljene pse u Brdarićima u Prači, ima obavezu hvatanja pasa lutalica na području Kantona Sarajevo, njihov prevoz specijalizovanim vozilom do prihvatilišta, nakon čega je obavezan veterinarski pregled, vakcinacija, kastracija ili sterilizacija napuštenih pasa te njihovo adekvatno liječenje u slučaju bolesti. U skorije vrijeme je također u planu da se poveća kapacitet azila, koji sada pruža smještaj za 545 napuštenih životinja. Sa područja općine Centar u azilu je smješteno oko 150 pasa lutalica.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti