Pomoć za renoviranje stolarije u Domu Bjelave

U prostorijama Općine Centar 24. juna 2013. godine v.d. direktora Kantonalne javne ustanove ''Dom za djecu bez roditeljskog staranja'' (Dječiji dom ''Bjelave'') Saudin Đurđević potpisao je protokol o realizaciji granta u iznosu od 5.000 KM kojeg je Općina Centar izdvojila iz svog ovogodišnjeg budžeta toj socijalnoj ustanovi kao pomoć za zamjenu dijela dotrajale stolarije u Domu.
Pomoć za renoviranje stolarije u Domu Bjelave

 

Prilikom potpisivanja protokola Đurđević je kazao da ova donacija predstavlja nastavak dugogodišnje dobre saradnje Doma na Bjelavama sa Općinom Centar.

–Zahvaljujući navedenim sredstvima, a i nešto našeg novca, planiramo zamijeniti vanjsku stolariju na dva odjeljenja Doma. S obzirom na to da postoji realna potreba za zamjenu vanjske stolarije na cijelom objektu Dječijeg doma, za što je procijenjeno da treba oko 30.000 KM, u ime osoblja i djece koja borave u našoj ustanovi zahvaljujem načelniku Općine Dževadu Bećireviću i Službi za rad, zdravstvo i socijalna pitanja putem koje realizujemo ovaj grant. Sa novom stolarijom ostvarit ćemo uštede na grijanju tokom zimskog perioda, što nam je posebno bitno. Prošle godine smo od Općine Centar također dobili isti iznos za ovu namjenu – kazao je Đurđević.

Potpisivanju protokola je prisustvovalo Osmo Babić, pomoćnik načelnika Općine Centar za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, dok je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević pomenuti dokument potpisao 21. juna ove godine. Nakon okončanja ovog projekta Uprava Dječijeg doma Bjelave je dužna u roku od mjesec dana dostaviti Općini Centar izvještaj sa potrebnom dokumentacijom o namjenskom utrošku sredstava.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti