Sastanak načelnika gradskih općina sa gradonačelnikom Sarajeva

Peti radni sastanak načelnika gradskih općina održan je sa čelnicima Grada Sarajeva 5. juna 2013. godine u kabinetu gradonačelnika.
Sastanak načelnika gradskih općina sa gradonačelnikom Sarajeva

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Ivo Komšić, predsjedavajući Gradskog vijeća Sabahudin Delalić, načelnici: Novog Sarajeva Nedžad Koldžo, Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić, Novog Grada Semir Efendić, a u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića njegov savjetnik Mustafa Resić. Sastanku je prisustvovao i direktor Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hamdija Efendić.

I ovaj put, kao i prethodni razgovarano je o problematici urbanog planiranja koje je u nadležnosti Grada Sarajeva. Naglašeno je kako se četiri gradske općine Sarajeva suočavaju sa mnogo problema, posebno kada se radi o izmjenama i korekcijama planskih dokumenata, jer nemaju nadležnost planiranja i raspolaganja na svojim prostorima. Zaključeno je da procedure donošenja planskih dokumenata treba što je moguće više pojednostaviti i ubrzati kako bi se omogućio veći i brži razvoj općina. Naredni sastanak će biti održan u Općini Stari Grad.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti