Dan osnovnih škola Općine Centar u dvorani ''Mirza Delibašić''

U dvorani ''Mirza Delibašić'' Kulturno-sportskog centra ''Skenderija'' održana je 28. maja 2013. godine tradicionalna manifestacija "Dan osnovnih škola Općine Centar".
Dan osnovnih škola Općine Centar u dvorani ''Mirza Delibašić''

Manifestaciji, koju već sedmu godinu zaredom organizira Općina Centar, prisustvovalo je oko 7.000 učenika iz 11 osnovnih škola sa Centra i njihovih nastavnika i roditelja, kao i predstavnici Općine i druge zvanice. Ovom prilikom su prezentirana najuspješnija učenička ostvarenja u protekloj školskoj godini, a u prigodnom kulturno-zabavnom programu učenici su izveli po jednu tačku kojom su predstavili njihovu školu. Kao gosti su nastupili Elvir Laković Laka, Mirsad Avdagić Kike i Dječiji hor ''Suncokreti''.

Manifestacija je započela okupljanjem maturanata iz svih škola sa Centra na ''Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović'', odakle su organizovano krenuli prema Skenderiji uz pratnju ''Sarajevo Drum Orchestra". Kolonu koja je prošla pravcem: Ferhadija, Titova, Plato BBI Centra, Reisa Džemaludina Čauševića, Skenderija most, Terezija, predvodili su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i njegova pomoćnica za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero. Svi maturanti su bili obučeni u crno i nosili su šalove tirkizne boje.

Obrativši se velikom skupu u dvorani ''Mirza Delibašić'' načelnik Bećirević je čestitao roditeljima na dobrom odgoju djece, napomenuvši da to predstavlja najvažniji posao na svijetu, dok je nastavnicima poručio da treba da budu ponosni na generaciju koja završava osnovno školsko obrazovanje, jer je to ujedno i uspjeh prosvjetnih radnika.

-Dragi učenici, ponosni roditelji, uvaženi nastavnici, želim vam dobrodošlicu na svečanu manifestaciju kojom svake godine ispraćamo naše svršene osnovce u novu etapu njihovog života, kada slavimo njihov uspjeh i divimo se ovoj ogromnoj pozitivnoj energiji koja danas ispunjava Skenderiju. Dragi učenici, zadržite svoj pozitivan duh, proširite svoje znanje u smjeru u kojem vi to želite, jer će odabir srednje škole vjerovatno opredijeliti i vaš životni put. Ne bojte se onoga što vas čeka, jer čekaju vas nova prijateljstva, nove ljubavi ali i nove mogućnosti da se dokažete na raznim poljima, sportu, naučnim disciplinama i drugom. Svima vam čestitam i želim puno uspjeha u daljem obrazovanju, profesionalnom radu, a na privatnom planu da vas služi dobro zdravlje i sreća– kazao je Bećirević i naglasio da će Općina Centar nastaviti pružati podršku obrazovanju ulažući u stvaranje boljih uvjeta za rad i poboljšanje nastavnog programa u osnovnim školama, te da će u oktobru biti raspisati javni poziv za stipendije koje Općina dodjeljuje najboljim srednjoškolcima i studentima.

Prisutnima se obratila i Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar:

-Gledajući vas nasmijane, pune energije i mladalačkog poleta, ubijeđena sam da dolaze nove snage koje će znati donijeti promjene i nositi se sa zahtjevima koje život svakodnevno prostire pred nas. Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti maturante, jer oni uskoro započinju novu, zreliju fazu života koja nužno traži odgovorniji odnos prema obavezama. Nikada ne zaboravite da ste vi kreatori i aktivni sudionici u ostvarivanju vizije boljeg društva, kako u našoj općini i našem gradu tako i u državi Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evropskoj zajednici- kazala je Nikolić i zaželjela učenicima još mnogo uspjeha.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti