Podrška organizaciji košarkaške lige sarajevskih osnovnih škola

Košarkaški klub ''MV- Basket'' (Trg Merhemića 8) planira organizirati košarkašku ligu osnovnih škola grada Sarajeva koja bi bila održana u septembru 2013. godine.
Podrška organizaciji košarkaške lige sarajevskih osnovnih škola

Projekt je dobio i finansijsku podršku Općine Centar. Tim povodom je predsjednik Udruženja Košarkaški klub ''MV- Basket'' Vječislav Tolj potpisao 16. maja 2013. godine u Općini Centar protokol o realizaciji granta u iznosu 6.320 KM koji je iz općinskog budžeta izdvojen za organiziranje košarkaške lige osnovaca.

–Naš klub je počeo sa radom 1999. godine kao škola košarke. Danas na području cijele Federacije BiH sarađujemo sa košarkaškim trenerima i nastavnicima koji prate rad i razvoj talentiranih košarkaša te organiziramo košarkaške turnire na kojima se i okuplja najveći broj talenata. Kad je riječ o košarkaškoj ligi sarajevskih osnovnih škola planiramo da se utakmice igraju u sportskim dvoranama osnovnih škola sa područja četiri gradske općine, dok bi finale turnira bilo održano u jednoj od velikih sportskih dvorana u gradu. Za najbolje ekipe organizator će, u saradnji sa sponzorima i javnim institucijama, obezbijediti prigodne nagrade- kazao je Tolj i dodao: ''Ovim putem zahvaljujem Općini Centar na dugogodišnjoj finansijskoj podršci i nadam se da ćemo to opravdati našim znanjem, kontinuiranim radom i  utakmicama, s namjerom da napravimo novi talas mladih talentiranih košarkaša Sarajeva.''

Potpisivanju protokola, kojeg je u ime Općine Centar prethodno potpisao načelnik Dževad Bećirević, prisustvovala je pomoćnica načelnika za obrazovanje, sport i kulturu Zakira Šero.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti