Fotofestival za učenike srednjih škola općine Centar

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Javna ustanova ''Centar za kulturu'' Sarajevo i portal ''Fotografija.ba'' zajednički realiziraju projekt ''Kulturno-historijska baština Općine Centar''.
Fotofestival za učenike srednjih škola općine Centar

U okviru tog projekta otvoren je od 10. maja do 5. juna 2013. godine konkurs za izbor najboljih fotografija posvećenih kulturno-historijskoj baštini središnje sarajevske općine, a pravo učešća imaju učenici srednjih škola sa područja općine Centar. Fotografije mogu obuhvatati događaje, ličnosti, arhitekturu, manifestacije i drugo. Prijava za konkurs i svi potrebni podaci se mogu preuzeti na web portalu ''Fotografija.ba''.

Nakon provedenog konkursa stručni žiri, sastavljen od urednika pomenutog portala i predstavnika JU ''Centar za kulturu'', će odabrati najboljih 30 fotografija  kao i pobjednike konkursa. Nagrade za tri najbolje fotografije su 300, 200 i 100 KM. Uz proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada, u Centru za mlade na Gorici će biti otvorena izložba najboljih 30 fotografija te organizirana fotografska radionica sa profesionalnim fotografima.

Cilj ovog projekta, za čiju realizaciju je Općina Centar izdvojila 3.620 KM, jeste potaknuti mlade ljude da se bave fotografijom, da steknu osnovna saznanja o fotografiji kao mediju, poboljšaju svoje fotografske tehnike i prošire znanja o kulturno-historijskoj baštini općine Centar.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti