Aktivnosti Centra za kulturu na obilježavanju Dana Općine Centar

Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1) je kao i prethodnih godina u povodu obilježavanja Dana Općine Centar, od 2. do 9. maja, za svoje posjetioce organizovao bogat kulturno-umjetnički program.
Aktivnosti Centra za kulturu na obilježavanju Dana Općine Centar

Tako je 7. maja 2013. godine u prostorijama Centra za učenike prvih i trećih razreda Osnovne škole ''Alija Nametak'', upriličena predstava ''Bajka o ribaru i ribici''. Naš književnik Mirsad Bećirbašić je poznati motiv mnogih bajki o ribaru i zlatnoj ribici iskoristio za svoj tekst po kojem je urađena predstava, napravio je razigranu priču koja govori o posebnom odnosu dječaka - ribara i djevojčice - ribice. Režiju i muziku je uradio Senad Bostandžić, koji i glumi u predstavi sa Elmom Ahmetović.

U srijedu, 8. maja 2013. godine studenti Muzičke akademije iz Sarajeva su našim sugrađanima priredili koncert klasične muzike. Posjetioci su tokom jednog sata, koliko je trajao koncert, uživali u izvedbama djela velikana muzike: Albeniza, Norgarda, Tahitija, Angelisa, Bellinija.... Koncert su ovom prilikom održali: Davor Žilić (gitara), Amela Frljučkić i Edin Čekić (harmonika), Elvedin Malkoč, Erik Marjanović i Belma Kahrović (saksofon), Edo Golubić (vibrafon), Toni Damjanović (bariton).

U prostorijama Centra za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) polaznici likovne škole na Gorici pod vođstvom Aide Filipović, profesorice likovnog obrazovanja i vaspitanja su 9. maja 2013. godine u večernjim satima organizovali izložbu 40 svojih radova. Paralelno sa izložbom likovnih radova, članovi sekcija koje djeluju u Centru na Gorici,  za posjetioce su organizovali kolažni program. Ovom prilikom su učestvovali polaznici škola gitare, klavira, pjevanja, glume te omladinski orkestar, kao i članovi književnog kluba. Općina Centar je osnivač Centra za kulturu te Centra za mlade na Gorici i finansira njihov rad i projekte.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti