Završeni Dani sporta na općini Centar

Završnom manifestacijom i podjelom pehara najuspješnijim srednjoškolskim sportskim ekipama okončani su 9. maja 2013. godine na otvorenom igralištu FIS-a ''Dani sporta na općini Centar''.
Završeni Dani sporta na općini Centar

Organizator manifestacije je Gimnazija Obala, pod pokroviteljstvom Općine Centar. Osim završnice Dana Općine Centar, 9. maj se obilježava i kao Dan Gimnazije Obala, Dan pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata i Dan Evrope. Svečanosti u FIS-u su prisustvovali predstavnici Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Kantona Sarajevo, Gradske uprave, Općine Centar, SUBNOAR-a te direktori srednjih škola.

Tokom ove tradicionalne sportske manifestacije, koja je trajala od 10. do 27. aprila, takmičile su se ekipe iz 11 srednjih škola sa područja središnje sarajevske općine, i to u četiri sportske discipline: košarka, fudbal (dječaci), odbojka (djevojčice) i stoni tenis (dječaci i djevojčice). Ove godine je učestvovao više od 400 srednjoškolaca, što je do sada rekordan broj učesnika.

Nakon odigrana 52 sportska meča, najbolji u košarci su učenici Prve gimnazije, dok su prvi u fudbalu učenici Srednje škole metalskih zanimanja. U odbojci su najbolji plasman ostvarile učenice Srednje medicinske škole ''Jezero'', a u stonom tenisu najuspješniji su iz Druge gimnazije (muškarci) odnosno Gimnazije Obala (djevojčice).

Najbolje rezultate u sveukupnom plasmanu osvojila je Druga Gimnazija, drugoplasirana je Srednja zubotehnička škola, a na trećem mjestu Prva gimnazija. Sportaši iz Srednje građevinsko-geodetske škole nagrađeni su kao fair-play ekipa.  

Prije uručenja pehara pobjedničkim ekipama, posebno priznanje za doprinos organizaciji ove manifestacije dobili su, između ostalih, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i njegova pomoćnica za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero, koordinator ovog sportskog projekta Belinda Begović i direktorica JU ''Centar za sport i rekreaciju'' Jasmina Polić. –Naša namjera je da ovom tradicionalnom manifestacijom promovišemo sport među mladima i prave vrijednosti života te da ubuduće uključimo i ostale srednje škole koje nisu sa područja naše općine– kazala je Zakira Šero. Kantonalni  ministar obrazovanja, kulture i sporta Damir Marjanović je ovom prilikom poručio mladima: –Danas ste svi vi pobjednici, jer ste pokazali da ste bolji od prethodnih generacija. Uvjeren sam da ću u budućnosti čitati vaše radove u svjetskim naučnim časopisima, jer ste vi generacija koja će nas odvesti u Evropu-.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti