Položeno cvijeće na spomen-obilježja

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, koje traje od 2. do 9. maja, članovi delegacije Općine i boračkih udruženja su 7. maja 2013. godine obišli šehidsko mezarje na Kovačima i spomen-obilježja, gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata tokom protekla dva rata.
Položeno cvijeće na spomen-obilježja

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić i njen zamjenik Nedžad Ajnadžić su položili cvijeće na mezar rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika i vrhovnog komandanta Armije RBiH. Tom prigodom je Ajnadžić kazao: -Bila je čast braniti Bosnu i Hercegovinu tokom proteklog rata. Na ovom svetom mjestu, kao i na svim svetim mjestima u BiH, leže ljudi koji su branili suverenitet, integritet, cjelovitost i demokratiju naše države.

Kod spomen-obilježja ''Vječna vatra'' cvijeće su, u ime Općine Centar, položili vijećnici Zora Ostojić i Suvad Kerla te predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Centar Adnan Šadić.

Ispred Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. cvijeće su položili Eso Tucaković i Mustafa Mulić, vijećnici, Mirsada Baručija i Ramiza Šejto, u ime Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Centar te Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995.

Na kraju ove protokolarne aktivnosti članovi delegacije su otišli na Grdonj gdje su kod spomen-obilježja ''Mala kula'' cvijeće položili Nedžad Škrijelj, predsjednik RVI općine Centar, Kadrija Škrijelj, predsjednik Udruženja ''Patriotske lige'' te Emina Pandžić, u ime Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Centar, čiji suprug i mnogobrojna bliža rodbina su poginuli kao pripadnici 105. motorizovane brigade.

-Danas smo se okupili na mjestu gdje su ispisana imena 312 poginulih pripadnika 105. motorizovane brigade, koji su svojim životima omogućili da obilježavamo Dane Općine Centar. Neki žele da se 2. maj pamti po nekim drugim stvarima, ali mi borci najbolje znamo da je taj dan za nas i za sve ljude u opkoljenom gradu trajao četiri godine– kazao je Enver Krluč, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca ''Unija veterana'' općine Centar.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti