Otvoren sajam oldtimera ispred BBI centra

U povodu obilježavanja Dana Općine Centar, u subotu 4. maja 2013. godine na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra otvoreni su 11. međunarodni oldtimer susreti automobila i motora pod nazivom “Osmijeh za BiH”.
Otvoren sajam oldtimera ispred BBI centra

1024x768

Normal 0 21 false false false BS-LATN-BA X-NONE X-NONE

Organizator je „Oldimer klub“ iz Sarajeva, a jedan od pokrovitelja ove manifestacije je Općina Centar. Posjetioci sajma mogu pogledati 45 rarietna automobila, te 12 motocikala, čiji su vlasnici osim iz cijele BiH, za ovu priliku stigli iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Najstariji izloženi model automobila je Ford A iz 1917. godine.

Kako je planirano izložba oldtimera će, u nedjelju 5. maja 2013. godine, biti postavljena na "Pozorišnom trgu - Susan Sontag", ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Drugog dana sajma, u popodnevnim satima, je planirano proglašenje pobjednika, čime će zvanično biti zatvoreni 11. po redu oldtimer susreti. Organizator je pripremio pehare za vlasnike najljepšeg izloženog vozila, najstarijeg izloženog automobila, te priznanje za vlasnika automobila pristiglog sa najudaljenije destinacije, kao i za najveseliju posadu, te najoriginalnije vozilo. Svi posjetioci će imati priliku glasati za odabir najljepšeg izloženog vozila.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti