Obilježavanje 2. maja – Dana Općine Centar

Za građane Sarajeva, povodom obilježavanja 2. maja - Dana Općine Centar, Organizacioni odbor je pripremio bogat svečani i kulturno-zabavni program.
Obilježavanje 2. maja – Dana Općine Centar

Ponedjeljak, 6. maj 2013. godine

- U 11 sati u Općini Centar (Mis Irbina 1- sala 205/II) bit će održana press konferencija na kojoj je predviđeno obraćanje načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića i dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Nedžada Ajnadžića.

- U 12 sati u Općini Centar (sala 205/II) planirano je druženje rukovodstva Općine sa članovima 20 porodica šehida i poginulih boraca, kada će boračkim porodicama biti uručene simbolične novčane donacije.

- Finalne utakmice nogometnog turnira učenika osnovnih škola će biti odigrane na otvorenom igralištu FIS-a sa početkom u 10 sati. Podjela pehara najboljim ekipama će biti izvršena u 13,30 sati.

- U Centru za kulturu (Jelića 1) u 11 sati bit će održana baletska predstava za učenike nižih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar, a u okviru projekta ''Upoznajmo i zavolimo balet''.

- Za učenike 11 osnovnih škola sa Centra je, u sklopu ''Dana otvorenih vrata spomeničkog kompleksa Tunel spasa'', od 9 do 15 sati obilazak muzejske postavke ''Tunela D-B'' i održavanje historijskog časa. 

- Na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra, pod pokroviteljstvom Općine Centar, planirano je otvaranje Sajma ljekovitog bilja i pčelarstva. Sajam će za sve posjetioce biti otvoren do 9. maja 2013. godine. Organizator sajma je Udruženje ''Dječiji i omladinski centar DIO SRCA Sarajeva''.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti