Održano općinsko takmičenje osnovaca iz matematike

U prostorijama Osnovne škole ''Hasan Kaimija'' na Soukbunaru (Cicin han 93) održano je 13. aprila 2013. godine takmičenje iz matematike na kojem su učestvovali učenici sedmih, osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Održano općinsko takmičenje osnovaca iz matematike

Od takmičara iz sedmih razreda, prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzela je Ajla Šehović iz škole "Musa Ćazim Ćatić", drugi je Dorian Mačak iz OŠ "Hasan Kikić'', dok je treće mjesto zauzela Emina Smajlović, učenica škole "Safvet-beg Bašagić''. U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili iz škole "Musa Ćazim Ćatić", drugo mjesto pripalo je školi "Safvet-beg Bašagić'', a treće OŠ "Hasan Kikić''.

U pojedinačnoj konkurenciji takmičara – učenika osmih razreda prvo mjesto osvojio je Muamer Parić iz škole "Musa Ćazim Ćatić", drugoplasirani je Irfan Durmić iz OŠ Katoličkog školskog centra, a na trećem mjestu je Isam Vrce iz škole "Alija Nametak''. U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili iz škole "Musa Ćazim Ćatić", drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra, a treće OŠ ''Isak Samokovlija''.

Među takmičarima koji pohađaju deveti razred prvo mjesto zauzela je Mubina Kamberović iz OŠ drugo mjesto pripalo je Amri Alihodžić iz škole "Hasan Kaimija", a treće Tajri Smajić, učenici škole "Hasan Kikić". U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila škola  "Musa Ćazim Ćatić", drugoplasirana je OŠ ''Hasan Kaimija'', dok je treće mjesto pripalo školi ''Hasan Kikić''.

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa koji je pripremila škola domaćin takmičenja, predstavnici Općine Centar su najuspješnijim takmičarima uručili novčane nagrade i diplome. Učenici koji su osvojili prvo mjesto nagrađeni su sa 100 KM, za drugo mjesto sa 80 KM, a za treće 70 KM, dok su nastavnici najuspješnijih takmičara nagrađeni sa 50 KM. Pobjednici ovog općinskog takmičenja predstavljat će Općinu Centar na kantonalnom takmičenju.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti