Održana općinska takmičenja iz informatike i fizike

U subotu, 6. aprila 2013. godine u prostorijama Osnovne škole Katoličkog školskog centra (Mehmed-paše Sokolovića 11) održano je općinsko takmičenje osnovaca u znaju iz informatike.
Održana općinska takmičenja iz informatike i fizike

Takmičile su se ekipe učenika iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, a pravo učešća su imali učenici svih uzrasta. Pobjednici tog takmičenja su bili učenici škole ''Musa Ćazim Ćatić'', drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ ''Nafija Sarajlić'' dok je treće pripalo učenicima škole ''Sefvet-beg Bašagić''.

 

Općinsko takmičenje iz fizike održano je 3. aprila 2013. godine u Osnovnoj školi ''Nafija Sarajlić'' (Patriotske lige 57). Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa Centra, i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji učenika osmih razreda prvo mjesto osvojio je Irfan Durmić iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra, drugoplasirana je Lejla Alić iz škole ''Nafija Sarajlić'', dok je treće mjesto pripalo Emini Bijelonja iz OŠ ''Alija Nametak''. U ekipnoj konkurenciji prvoplasirana je OŠ Katoličkog školskog centra, drugo mjesto je osvojila škola ''Nafija Sarajlić'' a treće OŠ ''Alija Nametak''.

Od učenika devetih razreda, u pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Džavid Brdar, drugo mjesto zauzela je Azra Balić, a treće Tarik Čorbo – svi učenici škole ''Nafija Sarajlić''. U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda prvo mjesto je zauzela škola ''Nafija Sarajlić'', drugoplasirana je OŠ ''Safvet-beg Bašagić'', dok je treće mjesto pripalo školi ''Musa Ćazim Ćatić''.

 

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa koji su pripremile škole domaćini takmičenja, predstavnici Općine Centar, koja je i organizator takmičenja, uručili su najboljim učenicima novčane nagrade, a najuspješnijim školama i učenicima diplome. Za osvojeno prvo mjesto nagrađeni su sa 100 KM, za drugo sa 80 KM, dok su trećeplasirani dobili po 70 KM. Općina je sa 50 KM nagradila i nastavnike najuspješnijih učenika.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti