Druženje pripadnica 105. motorizovane brigade

U subotu, 16. marta 2013. godine upriličeno je u Pionirskoj dolini druženje bivših pripadnica 105. motorizovane brigade Armije RBiH povodom 20. godišnjice te slavne brigade i međunarodnog Dana žena.
Druženje pripadnica 105. motorizovane brigade

Uz četrdesetak žena koje su se borile u sastavu 105. brigade, druženju su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić, dopredsjedavajući Nedžad Ajnadžić, pojedini vijećnici Općinskog vijeća Centar te pripadnici udruženja ''Patriotska liga'' Centar.

Tom prigodom je Nihada Tihić, u ime pripadnica 105. brigade, zahvalila Općini Centar koja je pružila podršku ovom druženju, koje bi trebalo postati tradicija. Također je naglasila da se žene borci osjećaju zaboravljene jer nisu ostvarile svoja prava koja im pripadaju, nemaju posla, ne primaju nikakvu pomoć, pa stoga namjeravaju osnovati svoje udruženje koje će se boriti za prava i ravnopravnost žena boraca.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić je u svom pozdravnom obraćanju kazala da će Općina dati podršku ženama borcima kad je u pitanju njihova edukacija i pokretanje poduzetništva, kao i udruživanje u nevladine organizacije koje bi djelovale na ostvarivanju prava i interesa žena boraca.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti