Ispitivanje higijenske ispravnosti pitke vode na lokalnim vodovodima

Općina Centar je u svom budžetu obezbijedila finansijska sredstva u iznosu od gotovo 19.000 KM za stalni nadzor, kontrolu i kontinuiranu dezinfekciju vode za piće na nekoliko lokalnih vodovoda.
Ispitivanje higijenske ispravnosti pitke vode na lokalnim vodovodima

Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Snježana Balta, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo (Ulica dr. Mustafe Pintola 1) su početkom ove godine potpisali ugovor na osnovu kojeg Općina finansira a Zavod vrši analizu, ispitivanje i kontrolu vode na šest lokalnih vodovoda u Nahorevu i Mrkovićima: Stijena, Muharemovići, Kokorevac, Brda, Radava i Čavljak.

Tokom cijele 2013. godine na pomenutim izvorištima će se kontinuirano vršiti dezinfekcija pitke vode, a sanitarna inspekcija će jednom mjesečno praviti bakteriološku analizu vode te kontrolisati nivo hlordioksida. Ugovorom je također predviđeno da se četiri puta godišnje vrši fizičko-hemijska analiza vode. Na osnovu ovih ispitivanja inspekcija je u obavezi da mjesečno sačini zapisnik o sanitarno-higijenskom stanju lokalnih vodovoda.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti