Odbojkašice OŠ ''Alija Nametak'' pobjednice općinskog takmičenja

U nedjelju, 10. marta 2013. godine, u sali sarajevskog FIS-a održano je finalno takmičenje u odbojci za djevojčice u kojem su učestvovale ekipe iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Odbojkašice OŠ ''Alija Nametak'' pobjednice općinskog takmičenja

Pobjednik je ekipa škole ''Alija Nametak''. Organizator ovog takmičenja, koje je počelo u februaru, je Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''.

U finalnim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: OŠ ''Alija Nametak'' - OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević'' 2:0; OŠ ''Alija Nametak'' - OŠ Katolički školski centar 2:1; OŠ Katolički školski centar- ''Silvije Strahimir Kranjčević'' 2:0. Prvo mjesto su osvojile odbojkašice iz škole ''Alija Nametak”, drugoplasirana je ekipa OŠ Katolički školski centar, dok je treće mjesto pripalo OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević''. Na kraju takmičenja pomoćnica općinskog načelnika Zakira Šero je, u ime Općine Centar, uručila medalje najuspješnijim ekipama, a školama diplome za plasman ekipa. Općina je nagradila i nastavnike tjelesnog odgoja koji su vodili najbolje ekipe: sa 100 KM za prvo mjesto, 70 KM za drugo i 50 KM za osvojeno treće mjesto.

Pobjednička ekipa Osnovne škole ''Alija Nametak'' predstavljat će Općinu Centar na kantonalnom takmičenju.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti