Primjena Zakona o slobodi pristupa informacijama u Općini Centar u 2012.

Služba za opću upravu Općine Centar je, postupajući u skladu sa federalnim Zakonom o slobodi pristupa informacijama, tokom prošle godine primila 402 zahtjeva građana za pristup informacijama.
Primjena Zakona o slobodi pristupa informacijama u Općini Centar u 2012.

 

Od navedenog broja pozitivno je riješeno 398 zahtjeva, najčešće u roku od 24 sata. Najveći broj zahtjeva odnosio se na arhivirane predmete upravnog postupka, potom na podatke iz nadležnosti službi za upravu za stambene poslove, kao i za prostorno uređenje te na podatke Matičnog ureda Službe za opću upravu.

Služba za opću upravu Općine Centar je u postupku rješavanja zahtjeva građana za pristup informacijama donijela 121 rješenje, što je veći broj u odnosu na prethodne godine. U postupku rješavanja zahtjeva za pristup informacijama sačinjeno je 180 dopisa koji su dostavljeni kao odgovori na traženi zahtjev, ili su proslijeđeni u druge nadležne službe na rješavanje ili su od njih zatražene informacije kako bi se zahtjevi mogli riješiti. Također je sačinjena i 101 službena zabilješka. Rješavajući predmete o pristupu informacijama za građane je tokom prošle godine u Općini napravljeno 2.320 kopija stranica.

U skladu sa zakonskom obavezom Općina Centar redovno dostavlja Parlamentu Federacije BiH tromjesečne izvještaje o primjeni Zakona o slobodi pristupa informacijama.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti