Smotra izviđača u čast slavne 105. brigade

U jutarnjim satima u nedjelju, 17. februara 2013. godine, na platou KSC ''Skenderija'' upriličeno je postrojavanje i smotra šest odreda izviđača iz Kantona Sarajevo.
Smotra izviđača u čast slavne 105. brigade

 

Izviđači su na ovaj način željeli dati doprinos obilježavanju 20. godišnjice od osnivanja 105. motorizovane brigade. Hasan Alić, načelnik Štaba 105. i zamjenik komandanta Brigade je ovom prilikom predao ratnu zastavu 105. motorizovane brigade pripadnicima izviđača. –Zahvalan sam vam što učestvujete u obilježavanju velikog jubileja. U ime boraca i komande ove brigade, uručujem vam slavnu zastavu, da je nosite ponosno kao što su je nosili borci 105.– kazao je Alić.

Mirsad Hajdar, član Saveza izviđača KS je kazao: – Savez izviđača Kantona Sarajevo ima 12 odreda izviđača i broji 1.500 aktivnih članova. Do sada smo imali šest marševa stazama slavne 105. motorizovane brigade.

Odred izviđača ''Igman 92' “ je predvodio Armin Hajdarević koji je ovom prilikom kazao da članovi tog odreda učestvuju na svakom maršu posvećenom ratnom putu sarajevskih brigada. –Tokom posljednje dvije godine članovi našeg odreda, kojih ima oko 60, imali su 10 uspješnih marševa ratnim stazama neke od brigada– kazao je Hajdarević.

Postrojavanju na Skenderiji i predaji ratne zastave Brigade izviđačima prisustvovali su i vijećnici Općine Centar Dževad Topić Topa i Suvad Kerla. Nakon toga su članovi Saveza izviđača KS krenuli ratnim stazama boraca 105. brigade do Grdonja gdje su zastavu predali ratnom komandantu Brigade Izetu Berkovcu.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti