Povodom Dana 105. brigade pomoć dobilo 85 boračkih porodica

Nakon press konferencije održane 13. februara 2013. godine povodom jubilarne 20. godišnjice od osnivanja 105. motorizovane brigade, organizovano je u velikoj sali Općine Centar druženje sa borcima i članovima njihovih porodica.
Povodom Dana 105. brigade pomoć dobilo 85 boračkih porodica

 

Ovom prilikom je za 85 pripadnika 105. brigade, kao simboličan znak pažnje, uručena novčana pomoć u iznosu od po 100 KM. Dobitnike novčane pomoći su predložila općinska boračka udruženja: JOB ''Unija veterana'', Udruženje ratnih vojnih invalida, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, Udruženje dobitnika ''Zlatnog ljiljana'' i ''Zlatne policijske značke'', Udruženje ''Bosnae Zelene beretke'', Organizacija demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. te Udruženje boraca Patriotske lige. Kriteriji za dodjelu ove pomoći su bili da su boračke porodice u stanju socijalne potrebe i da do sada nisu dobili novčanu donaciju za Dan brigade.

Zamjenik predsjedavajuće Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić je, u ime Organizacionog odbora za obilježavanje 105. motorizovane brigade, pozdravio prisutne i kazao:  -Velika je čast i odgovornost stajati ovdje pred vama. Čestitam jubilarnu 20. godišnjicu svim pripadnicima 105. motorizovane brigade. Vi ste ponosno i pošteno branili Sarajevo, gradeći multietničnost i multikulturalnost BiH. Nakon dvije decenije od osnivanja brigade želim reći da je velika razlika između onih koji su mogli otići a ostali su braniti našu državu, i onih koji su mogli ostati ali su otišli iz BiH – kazao je Ajnadžić.

Nakon ovoga su članovi Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice 105. brigade, predsjednici klubova parlamentarnih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Centar te predsjednici boračkih udruženja sa Centra, uručili porodicama jednokratne novčane donacije. Sredstva u iznosu od 7.000 KM je obezbjedilo Općinsko vijeće Centar, a 1.500 KM je izdvojila za ovu namjenu firma ''BOOC'' d.o.o. (Boračke organizacije Općine Centar) koja okuplja pet boračkih organizacija sa područja Centra.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti