Građani MZ ''Džidžikovac-Koševo I'' uputili prijedloge za budžet Općine Centar

U sali Mjesne zajednice ''Džidžikovac-Koševo I'' (Hasana Kikića 8) održana je 11. februara 2013. godine javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća za 2013. godinu.
Građani MZ ''Džidžikovac-Koševo I'' uputili prijedloge za budžet Općine Centar

Zbor garađana je vodila Nevenka Škavo, predsjednica Savjeta ove mjesne zajednice, a skupu su prisustvovali i predstavnici općinskih službi, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić te vijećnici Senad Alić, Zora Ostojić, Suvad Kerla, Arijana Jaha, Eso Tucaković, Inda Handžić, Edin Šikalo, Hamdija Hasanović, Haris Fazlagić, Edina Latif i Mustafa Mulić.

Žitelji ovog područja su iznijeli sljedeće prijedloge za ovogodišnji budžet Općine Centar: Rekonstrukcija i održavanje ulica: asfaltiranje ulica Hasana Kikića, Danijela Ozme, Jezero, Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka i Kemal-begove; popločavanje trotoara u Alipašinij ulici – na dionici od Higijenskog zavoda do bivše američke ambasade.  Potporni zidovi: sanacija potpornih zidova u ulicama Josipa Vancaša 24 i Rizaha Štetića 9; sanacija temelja kod stambenih zgrada u ulicama Hadži-Idrizova 2 i 4 i Rizaha Štetića 14. Stepeništa i rukohvati: sanacija stepeništa ispred prostorija Mjesne zajednice u Ulici Hasana Kikića 8; sanacija dvorišta i stepeništa u Čekaluši 31 i 33; postavljanje rukohvata uz zgrade u Hadži-Idrizovoj ulici. Saobraćajna signalizacija: postavljanje odgovarajućih saobraćajnih znakova na raskrsnicama ulica Jezero – Kemal-begova; Kemal-begova – Hasana Kikića; Hasana Kikića – Danijela Ozme: postavljanje saobraćajnih ogledala na raskrsnicama ulica Hasana Kikića - Danijela Ozme i Kemal-begova - Koševo. Vodovod i kanalizacija: rješavanje problema sa podvodnim i oborinskim vodama u ulicama Čekaluša 31 i 33, Hadži Idrizova 2 i 4, Rizaha Štetića 14 i na uglu ulica Titova i Alipašina. Javna rasvjeta: postavljanje javne rasvjete u ulicama Josipa Vancaša 23, Alipašina 15 i u pasažu u Ulici Sutjeska između brojeva 3 i 5. Niše za kontejnere: izgradnja niša za kontejnere u ulicama Koševo, Josipa Vancaša, Hadži-Idrizova, Alipašina, Rizaha Štetića, Džidžikovac i Prusačka. Ostalo:postavljanje kamera za video nadzor na autobuskim stajalištima u ulicama Sutjeska i Koševo.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti