Završeno prvo kolo odbojkaškog takmičenja za djevojčice

U nedjelju, 10. februara 2013. godine u sportskoj sali sarajevskog FIS-a održano je prvo kolo takmičenja u odbojci za djevojčice iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Završeno prvo kolo odbojkaškog takmičenja za djevojčice

Organizator ovog sportskog takmičenja je Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''

U prvom kolu odigrano je pet utakmica, a ekipe su ostvarile sljedeće rezultate: OŠ Katolički školski centar - OŠ ''Nafija Sarajlić'' 2:0; OŠ ''Alija Nametak''- OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' 2:0; OŠ ''Hasan Kaimija''- OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' 2:0; OŠ ''Isak  Samokovlija''- OŠ ''Hasan Kikić'' 2:0; OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević''- OŠ ''Vladislav Skarić'' 2:0.

Za polufinalno takmičenje, koje će biti održano u nedjelju, 24. februara 2013. godine, plasirale su se pobjedničke ekipe iz prvog kola: OŠ Katolički školski centar, OŠ ''Alija Nametak'', OŠ ''Hasan Kaimija'', OŠ ''Isak Samokovlija'', OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević'', dok je ekipa OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' ostvarila prolaz u polufinale na osnovu žrijeba.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti