Sportski projekti

Završena škola skijanja za osnovce sa Centra

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, i ovog zimskog raspusta na Igmanu i Bjelašnici uspješno je okončana besplatna škola skijanja za učenike od četvrtog do šestog razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja Centra.
Završena škola skijanja za osnovce sa Centra

Ovaj projekt za osnovce, za koji je Općina Centar izdvojila 10.000 KM, realiziran je u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''.

Uz stručno vodstvo profesora sporta i tjelesnog odgoja, ovogodišnju školu skijanja pohađalo je 89 mališana, raspoređenih u dvije grupe. Obuka za prvu grupu trajala je od 7. do 11. januara, a za drugu od 14. do 18. januara 2013. godine.

Tokom škole skijanja djeca su prošla sve pripremne faze u kojima se uči penjanje, kočenje, padanje i drugo. Nakon toga profesori su ih podučavali klinastoj tehnici skijanja, a najuspješniji polaznici su koristili baby lift.

Po završetku škole skijanja, urađena je anketa među mališanima koji su istakli da su i više nego zadovoljni onim što su naučili na našim olimpijskim planinama. Kako kažu, savladali su osnovne tehnike skijanja bez većih poteškoća i lijepo se družili. Tokom obuke za djecu je bio obezbijeđen prijevoz, sendvič i čaj, a Općina je obezbijedila i 40 kompleta skijaške opreme.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti