Čelnicima Općinskog vijeća Centar predstavljene aktivnosti savjeta mjesnih zajednica

U Općini Centar upriličen je 17. januara 2013. godine sastanak predsjedavajuće Općinskog vijeća Centar Varje Nikolić i dopredsjedavajućeg Vijeća Nedžada Ajnadžića sa predsjednicima savjeta 15 mjesnih zajednica središnje sarajevske općine.
Čelnicima Općinskog vijeća Centar predstavljene aktivnosti savjeta mjesnih zajednica

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu Adil Katica i sekretar Općinskog vijeća Naser Čopelj.

Predsjednici savjeta su ovom prilikom upoznali novoizabrane čelnike Općinskog vijeća Centar o radu savjeta i aktuelnostima u njihovim mjesnim zajednicama. Bilo je riječi o predstojećim zborovima građana na kojima će se raspravljati o Nacrtu budžeta Općine Centar i Nacrtu programa rada Općinskog vijeća u 2013. godinu.

-Na zborovima građana, koji kreću već od ponedjeljka, vi ćete zajedno sa građanima moći iznijeti prijedloge prioritetnih projekata za budžet a koji su od interesa za lokalno stanovništvo, a mi ćemo, u okviru naših nadležnosti i raspoloživih sredstava, nastojati izaći u susret što većem broju opravdanih potreba naših sugrađana- kazala je predsjedavajuća Vijeća Varja Nikolić.

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić je apelovao da se što veći broj građana uključi u javne rasprave po mjesnim zajednicama.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti