Sportske aktivnosti u FIS-u

Sportski program za djecu iz vrtića

Općina Centar u saradnji sa ''Centrom za sport i rekreaciju'' - javnom ustanovom čiji je osnivač, već deset godina zaredom organizira sportsko-animacijski program za djecu predškolskog uzrasta koja pohađaju vrtiće na području središnje sarajevske općine.
Sportski program za djecu iz vrtića

Cilj ovog projekta, čiju realizaciju finansira Općina Centar sa 24.000 KM, je da se i djeca predškolskog uključe u organiziranu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja i kulture te da se kroz osmišljene gimnastičke vježbe ostvari pozitivan uticaj na zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj djeteta.

Sportsko-animacijski program se realizira u dva dijela. Prvi dio, u kojem je učestvovalo 318 mališana, počeo je 15. oktobra i trajao je do 31. decembra 2012. godine. Nastava se odvijala u sali FIS-a (Mis Irbina 10) četiri puta sedmično - ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom u terminima od 9 do 12 sati. Održana su 143 nastavna časa uz stručno vodstvo profesora zdravstvenog i tjelesnog odgoja. Za djecu iz vrtića i njihove vaspitačice bio je organiziran besplatan prijevoz do FIS-a i povratak u vrtić.

Sportsko-animacijski program za predškolsku djecu će biti nastavljen početkom februara i trajat će do maja mjeseca tekuće 2013. godine.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti