Sportske aktivnosti za učenike osnovnih škola

U drugom polugodištu nastavak besplatne škole gimnastike za osnovce

Besplatna škola gimnastike za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar bit će nastavljena i u drugom polugodištu. Riječ je o projektu kojeg je i ove školske godine organizirala Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''.
U drugom polugodištu nastavak besplatne škole gimnastike za osnovce

Besplatna škola gimnastike se odvija u dva dijela. Prvi dio je počeo 2. oktobra i trajao je do 28. decembra 2012. godine i obuhvatio je 63 učenika od prvog do petog razreda iz svih 11 osnovnih škola na području središnje sarajevske općine. Treninzi su održavani u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično - utorkom i petkom od 9 do 10 i od 14 do 15 sati. Održano je ukupno 50 sati nastave uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Škola gimnastike će nastaviti sa radom početkom februara i trajat će do maja 2013. godine. Svi zainteresovani učenici sa područja Centra mogu se prijaviti putem osnovnih škola ili na telefon Javne ustanove ''Centar za sport i rekreaciju'' 268-760. Općina Centar je za realizaciju ovog projekta izdvojila 4.500 KM iz svog budžeta.