Obilježena 19. godišnjica masakra u Ulici Hamdije Kreševljakovića

U Ulici Hamdije Kreševljakovića kod broja 47 (nekadašnja Dobrovoljačka) na današnji dan prije 19 godina sedam naših sugrađana je poginulo, a četvoro teže i lakše ranjeno od granate kalibra 120 mm ispaljene sa agresorskih položaja na Hladivodama.

Tog tragičnog dana ratne 1993. godine poginuli su: Staka Aksentić, Zekerijah Dacić, Ibro i Sead Plakalo, Igbal Redžić, Dženan Smajić i Elvedin Zimić.

Obilježavajući 19. godišnjicu tog masakra nad našim sugrađanima, članovi porodica i prijatelji poginulih te delegacije Kantona Sarajevo i Općine Centar su 29. novembra 2012. godine položili cvijeće ispred spomen-ploče i učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast nevino nastradalim tokom granatiranja opkoljenog Sarajeva. U ime Općine Centar cvijeće su položili Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu, Izet Kuhinja, sekretar Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' i Himzo Oruč, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice ''Skenderija-Potekija''.

U svom obraćanju prisutnima pomoćnik ministra za rad i socijalna pitanja Kantona Sarajevo Mesud Peljto je kazao da se žrtve ovog masakra ne smiju nikada zaboraviti te da će se godišnjica njihovog stradanja i ubuduće obilježavati

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti