KOMUNALNI PROJEKTI

Asfaltirna dva kraka Ulice Fadila Jahića Španca

Tokom ove građevinske sezone okončan je projekt sanacije i asflatiranja dva kraka Ulice Fadila Jahića Španca na području mjesne zajednice ''Pionirska dolina-Nahorevo''. Riječ je o dijelovima saobraćajnice koji se odvajaju od broja 21 do 29 i od broja 31-a do stepeništa.

U taj projekt Općina Centar je uložila 17.300 KM.

Prvi krak Ulice Fadila Jahića Španca 21-29, dužine 56 metara, najvećim dijelom (skoro 40 metara) je bio zemljani put. Stoga je, prema projektu sanacije, izvršena priprema terena, nasipanje donjeg nosećeg sloja kolovoza (tampona) a potom i završnog sloja asfalta debljine 7 centimetara duž cijele dionice, odnosno i na preostalom dijelu koji je bio betoniran. Pri tom je izvršeno izdizanje slivnika, šibera i šahtova.

Na drugom kraku saobraćajnice - kod broja 31-a, koji je skoro u potpunosti bio presvučen betonskim slojem, prvo je izvršena sanacija oštećene betonske podloge, a zatim nivelacija kolovoza, kao i šibera i šahtova te ugradnja jednog novog šibera. Na kraju radova duž cijele dionice, dugačke 85 metara, postavljen je novi sloj asfalta.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti