KOMUNALNI PROJEKTI

Počela sanacija Slatinskog puta

Na području Mjesne zajednice ''Betanija-Šip'' krajem oktobra 2012. godine započeta je sanacija Slatinskog puta, prema Ulici Ramiza Gugača.

Projekt sanacije, u vrijednosti 190.000 KM finansira Općina Centar.

Riječ je o dionici dužine 661 metar i širine tri metra na kojoj je veoma oštećen asfaltni sloj. Projektom sanacije Slatinskog puta planirano je uklanjanje starog asfalta, nasipanje donjeg nosećeg tamponskog sloja te postavljanje skoro 3.000 kvadratnih metara novog asfalta. Predviđeno je i da se uradi proširenje saobraćajnice na 3,5 metra, ugradi 660 metara betonskih ivičnjaka i kanala – rigola u dužini 330 metara, kao i bankina širine pola metra s jedne strane ulice. Na zahtjev lokalnog stamovništva, u okviru projekta sanacije Slatinskog puta planirano je kod raskrsnice prema Ulici Ramiza Gugača asfaltiranje dodatne kolovozne trake odnosno proširenja za kombi stajalište i izgradnja natkrivene niše za smještaj četiri kontejnera za odlaganje smeća.

Projekt sanacije uradio je Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, izvođač radova je KJKP ''Rad'' a za nadzor je zadužen ''Energoinvest'' d.d. Sarajevo

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti