KOMUNALNI PROJEKTI

Završena sanacija Ulice Ejuba Ademovića

Sanacija Ulice Ejuba Ademovića koja se nalazi na području Mjesne zajednice ''Skenderija–Podtekija'' završena je 31. oktobra 2012. godine.

Za projekt sanacije ove saobraćajnice, ukupne dužine 637 metara i širine od 3,80 do 6,30 metara, Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 176.145 KM.

U elaboratu sanacije, koji je uradio Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, utvrđeno je da su najveća oštećenja saobraćajnice, smještene između ulica Čobanija i Put mladih Muslimana, nastala zbog prokopa za polaganje instalacija komunalnih priključaka. Na dijelu ulice u dužini od 125 metara ranije je urađena sanacija. Tokom posljednjih radova, koji su trajali od sredine septembra 2012. godine, na preostalom dijelu saobraćajnice uklonjen je stari asfalt i postavljen novi tamponski sloj na oštećenim dionicama te urađena sanacija oštećenih dijelova trotoara. S ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju, izgrađen je novi betonski zid uz koji je ponovo postavljena zaštitna bankina dužine 40 metara.

Duž trotoara je izvršena zamjena dijela betonskih ivičnjaka (84 metra) i sanacija 228 metara starih ivičnjaka. Za poboljšanje odvodnje oborinskih voda, osim nivelisanja postojećih šahtova, šibera i slivnika, ugrađen je novi vodovodni šiber i slivnik. Na kraju radova postavljeno je gotovo 3.000 kvadratnih metara novog asfalta duž kolovoza te 400 m2 po trotoarima. Izvođač je KJKP ''Rad'', a za nadzor je bila zadužena firma ''Energoinvest'' d.d. Sarajevo.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti