PODRŠKA SPORTU

Općina Centar izdvojila 5.000 KM Zavodu za sportsku medicinu

U prostorijama Općine Centar (Mis Irbina 1) 24. oktobra 2012. godine potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu od 5.000 KM koji je iz općinskog budžeta izdvojen Zavodu za sportsku medicinu Kantona Sarajevo za nabavku opreme za ljekarske preglede sportista.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, dok je u ime Zavoda to uradio direktor Amir Kreso.

Kako je naveo Bećirević, ovo nisu prva sredstva koje Općina Centar izdvaja za potrebe Zavoda za sportsku medicinu. –Ova ustanova je veoma važna za naše sportiste pa stoga i 2012. godine ponovo izdvajamo sredstva za obavezne preglede sportista, čime nastavljamo našu dobru saradnju, koja će biti nastavljena i ubuduće– kazao je Bećirević.

U ime Zavoda direktor Kreso se zahvalio na višegodišnjoj podršci Općine Centar i dodao da će donirana sredstva biti iskorištena za nabavku neophodnog medicinskog materijala i opreme potrebne za ljekarske preglede sportista– kazao je Kreso.

Potpisivanju protokola su prisustvovali pomoćnici općinskog načelnika Zlatko Voljevica i Osmo Babić, savjetnica načelnika Edina Muslić te uposlenik Zavoda za sportsku medicinu Kantona Sarajevo Džemal Musić.

Osim dosadašnjih izdvojenih sredstava za preglede sportista Općina Centar je iz svog budžeta donirala Zavodu za sportsku medicinu 20.000 KM za nabavku aparata koji radi na principu kratkih valova i koristi se u terapiji za liječenje sportskih povreda.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti