MALONOGOMETNI TURNIR

Press konferencija u povodu 21. bajramskog turnira

U sarajevskoj Općini Centar upriličena je 24. oktobra 2012. godine press konferencija povodom tradicionalnog 21. bajramskog turnira u malom nogometu.

Turnir će se održati 28. i 29. oktobra 2012. godine (treći i četvrti dan Kurban bajrama) u Sportskom centru ''Skenderija'', a učešće će uzeti osam ekipa: Željezničar, Olimpik, Sarajevo, Reprezentacija Sandžaka, Čelik, Velež, Vrbanjuša i Bosna te po osam ekipa u pionirskoj i veteranskoj konkurenciji.

Press konferenciji, koja je povodom ovog turnira po prvi put održana u Općini Centar, prisustvovali su općinski načelnik Dževad Bećirević, predsjednik Organizacionog odbora turnira Izet Jelić, zatim članovi Organizacionog odbora Emir Švrakić, Adil Katica, Nijaz Merdanović, Hasan Žutić i Munir Talović, direktor turnira Alija Braco Hadžiosmanović i premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, koji će svečano otvoriti dvodnevni turnir. Općina Centar je za održavanje bajramskog turnira u malom nogometu iz svog budžeta izdvojila 3.000 KM.

-Hvala svim ljudima koji su dali svoj doprinos za održavanje 21. tradicionalnog bajramskog turnira u malom nogometu. Ovaj veoma jak tim ljudi se i ove godine potrudio da organizacija protekne na zavidnom nivou i da učešće uzmu samo renomirane nogometne ekipe. Cilj nam je bio da proširimo turnir te da i onim najmlađim, pionirima damo šansu za takmičenje, tako da će i oni uz profesionalne igrače i veterane imati priliku da pokažu svoje nogometno znanje– rekao je Jelić.

Čestitke za treći načelnički mandat i zahvalnicu načelniku Dževadu Bećireviću za višegodišnju podršku turniru uputio je i Alija Braco Hadžiosmanović, alfa i omega Fudbalskog kluba ''Vrbanjuša'' i ime bez koga ovaj turnir ne bi ni postojao.

-Općina Centar na čelu sa načelnikom Bećirevićem je uvijek davala podršku našem turniru, tako da smo više nego zahvalni na toj pomoći. Pored onih najstarijih, ovom turniru se raduju i djeca širom Bosne i Hercegovine koja će imati priliku učestvovati i pokazati šta znaju. Veliko hvala upućujemo i Muniru Taloviću, članu organizacionog odbora koji je na turnir uspio dovesti i reprezentaciju Sandžaka– rekao je Braco Hadžihasanović. Kantonalni premijer Fikret Musić je obećao da će se ovaj turnir i dalje održavati uz finansijsku pomoć Kantona Sarajevo.

Raspored odigravanja utakmica u nedjelju, 28. oktobra: u 10 sati Željezničar–Olimpik; u 10,45 Sarajevo–Reprezentacija Sandžaka; u 11,50 Čelik–Velež; u 12,40 Vrbanjuša–Bosna; u 15,30 Sarajevo–Bosna; u 16,30 Vrbanjuša–Reprezentacija Sandžaka; u 17,30 Željezničar–Velež; u 18,20 sati Olimpik–Čelik.

Raspored odigravanja utakmica u ponedjeljak, 29. oktobra: u 10 sati Velež–Olimpik; u 10,45 Vrbanjuša–Sarajevo; u 11,50 Bosna–Reprezentacija Sandžaka; u 12,40 sati Čelik–Željezničar. Utakmica za treće i četvrto mjesto na rasporedu je 29. oktobra u 16,40 sati, dok je finalni meč u 17,30 sati.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti