SANACIJA KLIZIŠTA

U julu počinje sanacija klizišta Kaptol

Kako je potvrdio Fuad Babić, koordinator za klizišta u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo, radovi na sanaciji klizišta u Ulici Kaptol 14-32, trebalo bi da počnu u ponedjeljak, 2. jula 2012. godine.

Finansijer je Općina Centar, koja je za prvu fazu projekta iz budžeta izdvojila 230.000 KM. Za realizaciju i nadzor projekta sanacije klizišta Kaptol zadužen je Zavod za izgradnju KS.

–Kompletan projekt košta oko 456.000 KM. Nakon provedene procedure odabira najpovoljnijeg izvođača radova, na tenderu je posao dobila građevinska firma ''IN'' iz Sarajeva, sa kojom smo potpisali ugovor. Prema glavnom projektu sanacije klizišta Kaptol, koji je uradio Institut za geotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu a finansirala Općina Centar sa 28.000 KM, predviđena je kompletna sanacija komunalne infrastrukture: vodovodne i kanalizacione mreže (fekalna i oborinska kanalizacija), drenažnog sistema, javne rasvjete te sanacija stepeništa sa okolnim odmorištima gdje će biti postavljene nove klupe za odmor– kazao je Babić. Planirano je da radovi na sanaciji klizišta Kaptol (koje se nalazi na području Mjesne zajednice ''Trg oslobođenja–Centar'') budu završeni tokom ove građevinske sezone.

Uzrok nastanka klizišta na ovom lokalitetu je loše održavanje infrastrukture i  komunalnih priključaka posebno kanalizacije, zbog čega je došlo do propadanja kamenih stepenica - što predstavlja opasnost za prolaznike, kao i za okolne stambene objekte i stanare zgrada sa obje strane stepeništa.
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti