PODRŠKA KULTURI

Finansijska podrška Općine Centar Olimpijskom muzeju

U prostorijama Općine Centar upriličeno je 25. juna 2012. godine potpisivanje protokola o realizaciji granta općinskog budžeta koji je dodijeljen Olimpijskom muzeju u Sarajevu.
Finansijska podrška Općine Centar Olimpijskom muzeju

Na inicijativu predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Slavena Kovačevića, Općinsko vijeće Centar je na aprilskoj sjednici prilikom usvajanja rebalansa općinskog budžeta za 2012. godinu, odlučilo da kao finansijsku podršku radu Olimpijskog muzeja izdvoji 5.000 KM.

Akademski slikar i direktor Olimpijskog muzeja u Sarajevu Edin Edo Numankadić je potpisao protokol u ime Muzeja, dok je u ime općine Centar to učinio Željko Varunek, sekretar Općinskog organa uprave.

Prilikom potpisivanja protokola Numankadić je, uz riječi zahvale za izdvojena sredstva, kazao da je Općina Centar prva institucija iz Sarajeva, koja je tokom zadnje četiri godine finansijski pomogla rad Olimpijskog muzeja. –Sarajevo ljudi pamte po atentatu na austrougarskog prestolonasljednika Franca Ferdinanda, po opsadi grada tokom proteklog rata te po XIV Zimskim olimpijskim igrama održanim 1984. godine. Ovaj lijep primjer Općine Centar treba da ukaže na potrebu da se očuva baština Muzeja, kao uspomena na jedinstven sportski događaj u regionu. Sredstva koja je donirala Općina Centar planiramo iskoristiti za sanaciju krova zgrade Olimpijskog muzeja u Petrakijinoj ulici koja je uništena granatiranjem u aprilu 1992. godine– kazao je Numankadić.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti