OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Podrška udruženjima ''Žar'' i ''Renesansa''

U Općini Centar potpisani su 20. juna 2012. godine protokoli o realizaciji grantova ovogodišnjeg općinskog budžeta koji su dodijeljeni Udruženju Centar za žene ''Žar'' i Udruženju građanki ''Renesansa''.

Centar za žene ''Žar'' je dobio 5.000 KM za nastavak projekta ''Rad sa osobama treće životne dobi'' koji se realizira u Mjesnoj zajednici ''Ciglane-Gorica'', dok je Udruženju ''Renesansa'' dodijeljeno 3.000 KM za pružanje pomoći oboljelim i liječenim od tumora dojke.

Sa načelnikom Općine Centar Dževadom Bećirevićem protokole su potpisali Nermina Baljević, predsjednica Upravnog odbora Udruženja ''Žar'' i Spomenka Hadžić, predsjednica Udruženja ''Renesansa''.

-Rebalansom budžeta za 2012. godinu izdvojili smo sredstva kako bismo pomogli rad ova dva ženska udruženja. Već više godina zaredom dajemo finansijsku podršku Udruženju ''Žar'' sa iznosom od 5.000 do 7.000 KM godišnje kako bi njihov projekt ''Rad sa osobama treće životne dobi'' i dalje egzistirao. Osim toga, izuzetno sam sretan da smo odlučili ove godine dodijeliti novčana sredstva i Udruženju građanki ''Renesansa'' za pomoć oboljenim i liječenim ženama od raka dojke– rekao je načelnik Bećirević.

Veliku zahvalnost za sve što središnja sarajevska općina čini za Udruženje ''Žar'' iskazala je njihova predsjednica Upravnog odbora Nermina Baljević:

-Izuzetno mi je drago što neko vodi brigu o ženama treće životne dobi. Riječ je o dnevnom centru za zdravo starenje, u kojem članice udruženja imaju priliku svoje slobodno vrijeme potrošiti na neke korisne stvari kao što su edukacije o ishrani i zdravlju, izrada nakita, ručni radovi i drugo. Naše aktivnosti obavljamo u prostorijama mjesne zajednice, a u okviru projekta organiziramo i izlete na naše starije sugrađanke- kazala je Nermina Baljević. Potom je općinskom načelniku uručila DVD sa filmom ''Sarajevo 92. - prva godina opsade'' - projekt za čiju realizaciju je Općina Centar izdvojila 5.000 KM.
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti