UČENICI GENERACIJE 2011/2012

Općina Centar nagradila učenike generacije

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i njegova pomoćnica za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero upriličili su 19. juna 2012. godine u Općini svečani prijem za učenike generacije iz svih 12 osnovnih škola sa područja centralne sarajevske općine, njihove direktore, nastavnike i roditelje

Načelnik Bećirević je učenicima generacije uputio čestitke i želje za dalje uspjehe u školovanju i uručio im novčane nagrade Općine u iznosu od po 300 KM te savjetovao da u septembru mjesecu apliciraju za općinsku stipendiju koju će, zbog izvanrednog uspjeha u školi, vjerovatno i dobiti.

Učenici generacije osnovnih škola sa područja Općine Centar za školsku 2011/2012. godinu su: Ali Dlakić - OŠ ''Isak Samokovlija'', Faruk Alibašić - OŠ ''Hasan Kaimija'', Ermin Lazović - OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević'', Muhamed Iković - OŠ ''Safvet-beg Bašagić'', Tijana Siljanović - OŠ Katolički školski centar ''Sveti Josip'', Amer Klinić - OŠ ''Hasan Kikić'', Amila Šehović - OŠ ''Nafija Sarajlić'', Melika Brčkalija - OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'', Berin Đikić - OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'', Sabina Kacila - OŠ ''Vladislav Skarić'', Lamija Kurtović - OŠ ''Alija Nametak'' i Maida Mujanović - Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Zahvalnost Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću za sve što je učinio ne samo za OŠ ''Alija Nametak'' nego i za sve ostale osnovne škole koje se nalaze na području Centra iskazala je Mediha Beširević, direktorica škole ''Alija Nametak''.

Druženje u Općini Centar nastavljeno je kroz razgovor tokom kojeg su učenici generacije govorili o tome gdje žele nastaviti svoje školovanje i čime se žele u budućnosti baviti.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti