15. godišnjica Udruženja logoraša općina Centar i Stari Grad

Udruženje logoraša općina Stari Grad i Centar je 19. juna 2012. godine kod spomen-obilježja koji se nalazi ispred Javne ustanove Psihijatrijske bolnice Jagomir (Nahorevska 248) svečano obilježilo 15 godina od svog osnivanja

Tom prilikom su dodijeljene zahvalnice za angažman i podršku radu Udruženja logoraša općina Centar i Stari Grad kao i za doprinos da se sačuva istina od zaborava.

Iz Općine Centar zahvalnice su dobili: načelnik Dževad Bećirević, predsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević, vijećnici Suvad Kerla i Velija Katica te pomoćnici načelnika Hamza Đulaga, Adil Katica i Fahrudin Kurtović.

U ime Općine Centar prisutnima se obratio Slaven Kovačević, predsjedavajući Vijeća i iskazao uvjerenje da će Općina i dalje pomagati Udruženju logoraša kako se počinjeni zločini nikad ne bi ponovili i zaboravili.

Sredstva u iznosu od 2.000 KM za pomoć u organizaciji obilježavanja Dana logoraša općina Centar i Stari Grad obezbijedila je središnja sarajevska općina iz svog budžeta za 2012. godinu.