SOCIJALNO UGROŽENO STANOVNIŠTVO

Pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva

U prostorijama Općine Centar 15. juna 2012. godine su Bakir Nakaš, predsjednik ''Crvenog križa općine Centar'' i Esad Vukotić, predsjednik Udruženja penzionera Centar potpisali protokole o realizaciji sredstava koje je Općina Centar dodijelila za ova dva udruženja u ukupnom iznosu od 40.000 KM.

Od navedenog iznosa za nabavku lijekova koji se ne nalaze na esencijalnoj listi za članove Udruženja penzionera iz općinskog budžeta je izdvojeno 25.000 KM. Iznos od 15.000 KM će biti uplaćen na račun Udruženja u roku od pet dana od potpisivanja protokola, a ostatak do kraja augusta ove godine.

Za ''Crveni križ općine Centar'' je izdvojen iznos od 15.000 KM, sredstva namijenjena za nastavak pružanja pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. U ime Općine Centar protokole je prethodno potpisao načelnik Dževad Bećirević.

Uz riječi zahvale za ovu pomoć Bakir Nakaš je kazao da veliki dio posla ova dva udruženja urade na volonterskoj osnovi. -Bez ovakve finansijske podrške naše aktivnosti bi bile prekinute. Stoga se nadam da će naša saradnja i ubuduće biti uspješna kao i do sada, za dobrobit socijalno najugroženijih kategorija stanovništva, među kojima su svakako i penzioneri– kazao je Nakaš.

Potpisivanju protokola su prisustvovali Željko Varunek, sekretar Općinskog organa uprave i Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, sport i kulturu Općine Centar.