UDRUŽENJE PČELARA KANTONA SARAJEVO

Sajam pčelarstva u Velikom parku do 9. maja

U organizaciji Udruženja pčelara Kantona Sarajevo, a uz podršku Općine Centar, u subotu 5. maja 2012. godine u Velikom parku, otvoren je sajam pčelarstva i ljekovitog bilja

U ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, sajam je otvorio njegov pomoćnik za lokalnu samoupravu Adil Katica.
-Na sajmu koji će biti otvoren do 9. maja, 34 izlagača iz cijele BiH - Bihaća, Cazina, Zenice, Tuzle, Sokoca, Pala, Bijeljine, Rudog... posjetiocima nude, osim meda i ljekovitog bilja, i pripravke na bazi meda: propolis, polen, sirupe, matičnu mliječ te pčelarsku opremu – kazao je Suad Kahriman, predsjednik Udruženja pčelara KS.
Tokom trajanja ove manifestacije koja je priređena u okviru obilježavanja Dana Općine Centar, planirano je i održavanje edukativnih radionica u prostorijama Udruženja pčelara (Jadranska 5). Na prvom predavanju 7. maja prof. dr. Nezir Tanović sa Poljoprivrednog instituta u Sarajevu će govoriti o ljekovitom bilju, dok je za naredni dan - 8. maj planirano predavanje dr. Matije Markovića o bolestima pčela.  
Inače, tokom aprila i maja ove godine Udruženje pčelara Kantona Sarajevo je, uz finansijsku pomoć Općine Centar, provelo obuku za 39 polaznika o osnovama pčelarstva.
Za sajam u Velikom parku osnovci iz škola ''Silvije Strahimir Kranjčević'', ''Isak Samokovlija'' i Katolički školski centar nacrtali su likovne radove na temu pčela i meda. -Od pristiglih 200 radova izabrali smo 75 najboljih koji su izloženi na sajmu.  Planiramo zadnjeg dana sajma nagraditi najbolja tri rada, dok za učesnike – školarce imamo pripremljene prigodne poklon pakete– rekao je Vahid Ćebo, predsjednik Organizacionog odbora sajma.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti