CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Otvorena izložba mladih grafičara „Studentski dani 2024“

U utorak je u galeriji Jelićeva svečano otvorena izložba radova studenata Odsjeka za grafiku Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, u okviru 7. nagradnog likovnog konkursa pod nazivom „Studentski dani 2024“.

Ova manifestacija posvećena mladim umjetnicima okuplja najkreativnije radove mladih grafičara, pružajući im priliku da izlože svoja djela pred širom javnošću.

Prvo mjesto osvojio je Tarik Golubić, dok drugo mjesto dijele Arijana Hodžić i Tarik Barčić. Treća nagrada pripala je Ajli Talović, a radove su ocjenjivali stručnjaci iz oblasti umjetnosti, akademski grafičari Amer Hadžić i Salem Pezić, te akademski kipar Admir Halilović.

Izložbu su otvorili direktor Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar“ Ernis Šljivo, Admir Halilović i Amer Hadžić, naglasivši važnost podrške koju Centar pruža mladim umjetnicima. Istaknuto je da ustanova nastoji stvoriti platformu za njihov razvoj, pružajući im ne samo prostor za izlaganje, nego i priliku za promociju i daljne umjetničke aktivnosti. Posebno je istaknuto da će Centar uvijek biti otvoren za njihove ideje, projekte i izložbe, čime se stvara povoljan ambijent za njihov umjetnički napredak.

Izložba će biti otvorena do 8. novembra 2024. godine na adresi Jelića 1, radnim danima od 9 do 17 sati.